Život

Vijest dana je nova regionalna TV. Emisije će imati Paradžiković i Severina, pokreće je Dodikov sin i još par detalja

Regionalna televizija bi navodno trebala početi s emitiranjem do kraja godine

Četiri mjeseca nakon razlaza s Novom TV bivša urednica i voditeljica emisije Provjereno Ivana Paradžiković našla je novi posao. Slobodna Dalmacija je ranije ovog tjedna doznala kako će Paradžiković na novoj regionalnoj televiziji uređivati i voditi istraživački magazin sličan Provjerenom. Paradžiković im je samo kratko poručila da će “izjavu rado dati, kada bude vrijeme za to”.

Isti dnevnik danas je objavio kako će na toj televiziji emisiju, odnosno talk show, imati i Severina. Doznali su kako će sjedište te regionalne televizije, koja će se zvati TV Una, biti Banja Luka, a da je u vlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Navodno je riječ o news kanalu koji će pokrivati aktualnost iz zemalja regije i bit će emitiran putem telekomskih operatera i interneta. Detaljno bi trebao biti prezentiran na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju, koji će se održati od 23. do 26. rujna, a kako neslužbeno doznaje Slobodna iz izvora bliskih vodstvu, TV Una bi s radom trebala početi do kraja godine.

Igor Dodik objavio sliku oca

Igor Dodik je, inače, već godinama aktivan na Twitteru, a u svojim objavama nerijetko dijeli političke stavove, ali i fotografije svog tate. Tako je u ožujku ove godine na Twitteru podijelio sliku s helikopterom u pozadini, a Miloradom Dodikom u prvom planu, u odijelu, sa sunčanim naočalama i naizgled cigaretom u ruci.

Fotografija se očito jako svidjela njegovom sinu koji je napisao kako je fotografija baš moćna, a njegov otac na njoj faca. “Kako moćna slika! Nije što mi je otac, baš je faca”, stoji u opisu fotografije uz nekoliko emojija.

Banjalučki gradonačelnik ga prozvao

Igor Dodik i njegova sestra Gorica u lipnju su javno objavili koje tvrtke imaju nakon što ih je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prozvao oko broja tvrtki koje su u njihovom vlasništvu, rekavši da “bato i seka imaju 60 kompanija”. Igor i Gorica Dodik su poručili kako su njegovi navodi netočni i da “namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi s nama i našim obiteljima”.

Ustvrdili su kako je Gorica vlasnica tri kompanije, a Igor dvije, među kojima tada nije spomenuta regionalna televizija. Naglasili su da će “biti primorani istinu zaštiti sudskim putem” ako Stanivuković nastavi “s iznošenjem netočnih i neprovjerenih informacija”. Rekli su kako će sredstva iz tužbe, za koja su uvjereni da će dobiti, donirati u humanitarne svrhe.

Banjalučki gradonačelnik brzo im je odgovorio. “Gospodo, vaše firme nisu samo ono što je na vašem imenu i prezimenu. Vaše firme su i one na vašim zetovima, kumovima, sestrićima i povezanim osobama na kojima se vode. Takvih ima i više od 70, jer ste privatizirali ovu zemlju, ali tako možete još samo godinu dana”, napisao je Stanivuković na Twitteru.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu