Doktori diljem Meksika tvitaju fotke na kojima spavaju kako bi upozorili na luđačke smjene

Nakon što je pacijent snimio doktoricu kako spava na poslu, ostali su se solidalizirali

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2015
Foto: tutoblogx

Nakon svih mogućih fotografija koje se pojavljuju na društvenim mrežama, najnoviji foto trend pokazuje mlade meksičke liječnike koji stažiraju i ostale zaposlenike bolnice kako spavaju, izmoždeni od napornih smjena i nenormalnog radnog vremena.

Slike s hashtagom #YoTambienMeDormi (Također sam zaspao) počele su se objavljivati na Twitteru nakon što je jedan pacijenti na svom blogu podijelilo sliku zaposlenice koji spava na svom radnom mjestu.

Pacijent koji je objavio sliku iskritizirao je mlade stažiste koji spavaju tijekom smjene, a uz slike je napisao “Svjesni smo da se radi o napornom poslu, ali doktori su obvezani da rade svoj posao. Postoji nekoliko pacijenata koji trebaju njihovu pažnju.”

Slika je potaknula doktore na solidarnost

https://twitter.com/3ndreina/status/597104559522226178

No, njegova objava potaknula je reakcije doktora diljem Meksika koji su 17 tisuća puta tvitali #Također sam zaspao, kao znak solidarnosti sa zaposlenicom na slici. Prema BBC-u, budući doktori koji se nalaze na posljednjoj godini studija moraju odrađivati smjene duge i po 36 sati. Iako mnogi vjeruju da će tako proširiti svoju medicinsku stručnost, neki ipak tvrde da ih se ne tretira kao ljudska bića.

“Kao doktor iz Meksika, ilegalno je napraviti sliku pacijenata bez njihovog prethodnog pristanka, čak ako se one rade u medicinske svrhe. No, pacijenti imaju pravo uslikati doktora i tako uništiti njegov ugled.” napisao je jedan meksički doktor. Dodao je kako je i on zaspao nakon što je imao nekoliko operacija tijekom svoje smjene, ali da pritom nikoga nije ugrozio.

BBC izvještava kako zaposlenica s prve slike još uvijek radi u bolnici, i da zbog nastale situacije nije proveden disciplinarni postupak.

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program