Život

Dubrovčani su poslušali kritike i srezali cijenu ulaznice na zidine. Od sutra više ne košta 200 već 50 kuna

Cappelli je prije nekoliko dana pozvao Dubrovčane da snize cijenu ulaznica

07.10.2014., Dubrovnik - Zasigurno najveca dubrovacka atrakcija su impresivne dubrovacke zidine. Gotovo da ne postoji turist koji posjeti Dubrovnik bez da ne posjeti zidine i s njih uziva u panorami.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Društvo prijatelja dubrovačke starine, koje upravlja dubrovačkim zidinama, posljednjih se dana našlo na udaru kritika zbog previsoke cijene ulaznice. Naime, dok su primjerice nacionalni parkovi snižavali cijene svojih ulaznica kako bi u krizi privukli domaće turiste i goste, cijena ulaznica na dubrovačke zidine i dalje je iznosila 200 kuna.

No, sada će se to ipak promijeniti. Prema najnovijoj odluci Društva od sutra pa sve do 30. lipnja za ulaznicu na dubrovačke zidine građani će trebati izdvojiti tek 50 kuna. Potvrdio je to za Dubrovački dnevnik predsjednik Društva Niko Kapetanić.

Niže cijene i u Stonu

“Zbog koronakrize od sutra će se primjenjivati cijena ulaznice od 50 kuna za sve posjetitelje zidina, za domaće i strane posjetitelje. Na snazi je i dalje odluka prema kojoj stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu posjetiti zidine besplatno. Također, cijena ulaznice na zidine u Stonu i na Sokol kulu u Konavlima sa 70 spuštaju na 30 kuna, koliko je iznosila cijena dječje karte”, kazao je.

Podsjetimo, ministar turizma Garri Cappelli prije nekoliko dana pozvao je Dubrovčane da snize cijenu ulaznica pri čemu je kazao kako je cijena od 200 kuna za trenutnu situaciju apsurdna.

Zarada i više od 150 milijuna kuna

Nova TV prije nekoliko dana objavila kako su zidine prošle godine imale milijun i 250 tisuća posjetitelja, a da je na ulaznicama Društvo zaradilo više od 150 milijuna kuna. Zbog koronavirusa u ožujku su ostali bez posjetitelja, a tvrdnjama Nove TV prizori nekad brojnih posjetitelja ni dalje se ondje ne viđaju.

Nedavno je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković za Jutarnji list izjavio kako će ove godine tom gradu cilj biti ostvariti do 30 posto prošlogodišnje sezone čime bi se mogli pokriti do iduće godine. “No, tih 30 posto optimističan je scenariju”, kazao je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu