Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Dva brata psa, koji danonoćno paze na svoju slijepu sestru, će vas razoružati

Psi imaju taktiku, u kojoj je slijepa Kiaya uvijek u sredini, kako bi joj olakšali kretanje

FOTO: Jessica VanHusen

Obitelj je najvažnija u životu i na nju se uvijek možeš osloniti. To najbolje zna ova japanska Akita Kiaya iz Waterforda u Michiganu. Ona je izgubila vid na oba oka nakon što se razbolila od glaukoma. No, ta 10-godišnja kuja i dalje se odlično snalazi i to zahvaljujući svojoj braći Cassu i Kelleru, koji brino o njoj i pomažu joj u svakodnevnom životu.

“Divno je vidjeti kako su braća brižna i pomažu Kiayi u svakodnevnom funkcioniranju. Oni su tako razradili zanimljivu tehniku kako bi joj olakšali kretanje. Kiaya je u sredini, a s njezine lijeve i desne strane hodaju braća koja ju usmjeravaju i paze da ne udari u neki predmet”, objašnjava Gwen Sila, veterinarka oftamolog koja je operirala Kiayu.

Vlasnica pasa Jessica VanHusen izuzetno je ponosna na svoja tri psa, a otkriva kako je sve započelo prije dvije godine kada je ljubimica izgubila vid na jedno oko. O njoj je odmah počeo pomnije brinuti Cass, a nakon što joj je krajem prošle godine uklonjeno i drugo oko u brizi se pridružio i drugi brat Keller te su braća postala izuzetno zaštitinčki nastrojena prema sestri.

slijep5
Cass, Kiaya (u sredini) i Keller ne odvajaju se jedno od drugog Jessica VanHusen

“Cass tako pazi da Kiaya prva uzme hranu iz zdjelice, pazi na nju u svakom trenutku. A Kelleru, koji je najmlađi od njih troje, trebalo je neko vrijeme da se privikne na sestrino zdravstveno stanje te se sada ne odvaja od nje i izuzetno je pažljiv”, opisuje njihovu svakodnevicu vlasnica.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više