Život

Dvojica Karlovčana nestala u Korani nakon što im je slap poklopio čamac. Potraga je prekinuta zbog mraka

Trojicu muškaraca povukao je potopljeni čamac, samo jedan je uspio isplivati

17.10.2020., Karlovac - Trojica Karlovcana jutros oko 11 sati prevrnuli se sa camcem kod slapa na Turnju na rijeci Korani. Jedan je isplivao, a za dvojicom je u tijeku velika potrazna akcija u kojoj sudjeluje HGSS, ronioci MUP-a i vatrogasci sa dronovima. Vodostaj Korane je izrazito visok sto otezava potragu za nestalim muskarcima, a nije pronaden ni camac.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

S pojavom mraka završila je u Karlovcu potraga za dvojicom srednjovječnih Karlovčana koji su u subotu nešto prije podneva iz čamca ispali u rijeku Koranu i nestali, a nestao je i njihov čamac, doznaje se u karlovačkom HGSS.

Treći muškarac iz čamca ispričao je da ih je poklopio slap na ušću Mrežnice u Koranu, te da je samo on isplivao. Zbog doživljenog spašeni je muškarac hospitaliziran.

Potopio se čamac s trojicom muškaraca

Pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Karlovcu Ivica Šlat rekao je Hini da je uz vatrogasce i policiju potragu na vodi i dronovima iz zraka obavljalo njihovih osam članova, ali da uspjeha nije bilo, te se potraga pred mrak završila, a nastavit će se sutra.

Dojavu za potragom za nestalima HGSS je dobio u 11.23, saznali su na terenu da su trojica muškaraca izgubili ravnotežu, upali u rijeku, s tim da su potom nestala dvojica od njih, ali i čamac.

“Čamac smo locirali oko 14 sati u Brođanima u Kupi, budući da se Korana ulijeva u Kupu, te je čamac otplovio desetak kilometara nizvodno, ušao u Kupu i tamo se zaustavio”, rekao je Šlat.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu