Dvojica očeva podigla šator pred Klaićevom, traže da se roditeljima dopusti da budu s djecom u bolnici

Upozoravaju da 15 minuta dnevno s oboljelim djetetom nije dovoljno

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Roberto Mateš, koji je nekoliko dana kampirao ispred pakračke bolnice jer je s oboljelim sinom smio provoditi samo 15 minuta dnevno, danas je odlučio šator razvući i ispred bolnice u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Ovaj put mu se pridružio i Ivan Pokupec, također otac koji tvrdi kako je prošao sličnu situaciju dok mu se dijete liječilo u KBC-u Rebro.

“Šator smo digli ovdje u znak podrške svim roditeljima diljem Hrvatske čija su djeca u bolnicama. Djeca su sama bez roditelja i svaka sekunda patnje utječe na njihovo psihičko stanje i tijek boravka u bolnici”, kazao je Mateš za Dnevnik.hr.

Zahtjevi očeva

Dvojica očeva traže da se roditeljima djece u svim bolnicama omogući da budu cijelo vrijeme s njima. Također upozoravaju kako ne vrijede ista pravila za sve roditelje, prenosi RTL.

“Druga stvar koju tražimo je da ti kriteriji vrijede za sve ustanove na razini Republike Hrvatske, a trenutno vlada kaos. Dolaze priče do nas da je jedna situacija u Rijeci, druga u Zadru, treća u Osijeku, dakle tražimo umjesto ministrovog statusa na društvenim mrežama jedan jasni dopis s jasnim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele Hrvatske”, rekao je Ivan Pokupec.

Podršku dvojici očeva, koji tvrde da ispred Klaićeve planiraju biti dokle god ministar zdravstva ne da jasnu novu uputu, došlo je dati još desetak roditelja, a na teren je izašla i policija.

Zdravka Grund
Telegram autor
1739 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program