Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Dvojica poznatih chefova otvorila su novi lokal u strogom centru Zagreba, kod Trga. Djeluje dosta zanimljivo

Naš Borko Vukosav snimio je Taco's & Burger Barr u Jurišićevoj

ZADNJA IZMJENA: velj 8, 2017

Chefovi Tvrtko Šakota i Marin Medak neki dan su otvorili novi lokal, Taco’s & Burger Barr u Jurišićevoj 2a. “Uzeli smo temu tacosa i burgera, za koje ljudi smatraju da su fast food hrana, a mi smo ih uzeli kao glavnu nit našeg kuharskog izričaja, odnosno mojeg jer ja radim meni.

Idemo na tacose i burgere koji su praktički jela sa šest, sedam elemenata od svježih sezonskih namirnica”, ispričao nam je Tvrtko Šakota. Kažu da prvi put na ove prostore uvode prave tortilje koje rade od tradicionalnog meksičkog brašna, masa harine.

Domaće meso sa Žumberačkog gorja

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav

“Imamo homemade salse od više vrsta voćnih dimljenih meksičkih chilija, tomatillose, a svi prilozi su nam bazirani na kvinoji, amarantu i crnom grahu”, dodao je Šakota. Nabavljaju domaće meso sa Žumberačkog gorja, a piletinu od malih proizvođača iz Međimurja.

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav
Burger Taco's & Burger Barr Facebook/ Hand Dizajn Studio

Kruh od kvasca starog 15 godina

Meso se peče na pravom roštilju, a pljeskavica (mješavina hrvatske junetine i odležane black angus govedine) ide uz brioš pecivo s prirodnim kvasom i raznim domaćim umacima. Tvrtko Šakota radi kruh od svog kvasca koji je star preko 15 godina.

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav

Imaju četiri vrste tacosa i četiri vrste burgera. Cijene tacosa se kreću od 54 do 62 kune, tri komada se dobiju u porciji. Poslužuju tacoste s piletinom u adobo marinadi, rolanu svinjsku potrbušinu, juneće obraze pirjane u pivu i tequili te brancin u pivskoj korici.

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav

Juneći obrazi pirjani u pivu i tequili

Burgere su podijelili na classic, cheese (u njega ide dimljena mozzarella) i burger chipotle špek te tjedni specijal tj. svaki tjedan će imati neki specijalni burger kuće. Cijene burgera variraju od 45 do 59 kuna. Za sve burgere koriste brioš pecivo s prirodnim kvasom.

Tacosi Taco's & Burger Barr Facebook/ Hand Dizajn Studio

Imaju i agua frescu, prirodnu vodu s raznim okusima koja je meksički ulični hit. Trenutno imaju dvije vrste, jednu sa chia sjemenkama, drugu s krastavcem i limetom. Toče Mezcal (alkoholno piće slično tequili od karipske agave), poslužuju 12 godina stari bourbon i imaju veliku ponudu craft piva.

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav

 

Taco’s & Burger Barr Borko Vukosav

Danijela Matijević
Telegram autor
185 članaka Više o autoru
Više s weba