Ekipa koja stoji iza popularnog Rocket Burgera u Tkalči otvorila je jedan i na Novoj Vesi. Bili smo tamo

Rocket Burger Grill ima nešto veći prostor i širu ponudu od Tkalčićeve

ZADNJA IZMJENA: tra. 21, 2017
Foto: Borko Vukosav

Prije tjedan dana na adresi Nova Ves 19 otvoren je Rocket Burger Grill. Radi se o novom restoranu iste ekipe koja stoji iza Rocket Buger Cafea, dosta popularnog mjesta s gurmanskim haburgerima u Tkalčićevoj ulici. Briana Morgan, jedna od pokretačica Rocket Burgera, priča da je 2013. slučajno bila u Zagrebu, pila kavu u Tkalči i poželjela pojesti hamburger.

Na internetu, kaže, nije uspjela naći nikakav restorančić u kojem bi mogla pojesti kvalitetan burger. Preko puta terase na kojoj je sjedila bio je prazan prostor. Nakon četiri mjeseca u tom je prostoru otvoren prvi Rocket Burger Cafe. Dvije godine kasnije, 2015. – kad im je taj prostor postao premali – Rocket se preselio par metara dalje u Tkalčićevu 50, gdje je i danas.

Nekoliko stvari kojih nema u Tkalči

No, sada su otvorili još jednu lokaciju. “Otvorili smo novi Rocket Burger Grill jer smo htjeli raditi neke nove stvari, a u Tkalči smo bili ograničeni prostorom”, kaže Morgan. Osim burgera, Rocket Burger na Novoj Vesi nudi i rebarca, pileća krilca i steakove. Burgeri su između 40 i 50 kuna, predjela između 18 i 30, a glavna jela, poput steakova i rebarca, koštaju od 50 do 100 kuna.

Interijer novog Rocket Burgera Borko Vukosav

“Poanta Rocket Burger Grilla je da u osnovi radimo ono što radimo i u Tkalči, ali na jednoj višoj razini i u većem prostoru. Na primjer, ovdje meso za hamburger radimo malo drugačije. Peče se na rešetkastom grillu što mu daje jedan poseban, dimljeni okus. Kod cheeseburgera koristimo samo premium sireve. Cheddar koji koristimo tu gore je pravi engleski zreli cheddar, a plavi sir koji koristimo je Roquefort, najbolji koji možemo nabaviti u Hrvatskoj” pojašnjava.

Rocket na Novoj Vesi Borko Vukosav

Neki novi hamburgeri i kokteli

Miss Piggy burger Borko Vukosav

Neki burgeri koje u ponudi ima novi Rocket ne mogu se naručiti u njihovom restoranu na Tkalčićevoj. Recimo, na Novoj vesi imaju i vegetarijanski burger te hamburger sa svinjskom pljeskavicom. “Zovemo ga Miss Piggy. Radi se sa svinjskim mesom, coleslaw salatom, umakom od meda i senfa s koricom naranče, mješanom baby salatom, špekom i sirom”, priča Morgan.

Spiked lemonade Borko Vukosav

Osim burgera imaju i roastbeef, pulled pork i sendviče s piletinom. Od priloga se mogu birati onion ringsi, steak fries, krumpirići s chorizom, a prilozi koštaju između 18 i 32 kune. Prodaju domaće i strane točene craft pive koje ćete platiti između 24 i 33 kune, a rade i dva kućna koktela, Spiked lemonade i Margaritu, koji koštaju 22 i 28 kuna.

Rebarca Borko Vukosav

Posebna kajgana za mamurluk

Rocket Burger Borko Vukosav

U Rocket Burger Grill može se doći i na doručak. “Imamo waffle, slatke i slane, s borovnicama ili poširanim jajetom. Onda jogurt sa chia sjemenkama, sezonsku fritaju sa šparogama i jednu kajganu koja je super za mamurluk, sa svinjetinom, barbecue umakom i rajčicom. To smo baš jučer uveli. Vrhunsko nešto”, tvrdi Morgan. Doručak košta između 18 i 30 kuna.

Interijer Borko Vukosav

Od deserata, koji su između 18 i 20 kuna, imaju cheesecake od bijele čokolade, oreo torticu i tortu od kokosa bez brašna. Interijer je, kako opisuje vlasnica, malo industrijski, minimalistički, ali je bitno veći nego onaj u Tkalčićevoj.

Interijer Borko Vukosav