Život

Eksplozija u džamiji u Bangladešu, najmanje 11 mrtvih i deseci ozlijeđenih

Još nije poznat uzrok, sumnja se na nakupljanje plina ispod džamije

Lebanese Red Cross ambulances gather outside the Mohammed al-Amin mosque in the centre of the capital Beirut's Martyrs' Square on August 4, 2020, as they set up operations to search and rescue for victims following massive explosions earlier at the nearby port of Beirut. - Two huge explosion rocked the Lebanese capital Beirut, wounding dozens of people, shaking buildings and sending huge plumes of smoke billowing into the sky. Lebanese media carried images of people trapped under rubble, some bloodied, after the massive explosions, the cause of which was not immediately known. (Photo by JOSEPH EID / AFP)
FOTO: Ilustrativna fotografija/AFP

Broj mrtvih od požara uzrokovanog eksplozijom u džamiji nedaleko od Dhake, glavnog grada Bangladeša, popeo se na jedanaest, rekli su policija i liječnici.

Eksplozija se dogodila u petak navečer kad su muslimanski vjernici završavali svoje večernje molitve u džamiji Baitus Salat Jame Masjid u okrugu Narayanganj, oko 25 kilometara južno od Dhake, rekao je policajac Zayedul Alam.

Dodao je da je 37 od 40 žrtava s ozbiljnim ranama prevezeno u državni institut specijaliziran za opekline i plastične operacije u Dhaki.

Među žrtvama djeca

Tijekom noći, deset ljudi je umrlo u bolnici, rekao je novinarima liječnik Partha Sankar Paul.

Sedmogodišnji dječak, koji je imao opekline na 95 posto tijela, umro je nekoliko sati nakon što je primljen u bolnicu, rekao je šef instituta Samanta Lal Sen. Ranije je rekao novinarima da je većina žrtava u kritičnom stanju.

Televizijske snimke pokazale su kako rođaci umrlih plaču ispred bolnice.

Još istražuju uzrok

Vatrogasci i odjel civilne obrane, koji su ugasili požar i spasili žrtve, rekli su da je moguće da je curenje plina izazvalo eksploziju.

“Sumnjamo da je nakupljanje plina ispod džamije možda izazvalo eksploziju”, rekao je vatrogasac Abdullah Al Arefin.

Šest klimatskih uređaja eksplodiralo je u džamiji, rekao je dodavši da je pokrenuta istraga da se utvrde uzroci nesreće. Policijska jedinica zadužena za deaktiviranje bombi također je prikupila dokaze s poprišta kako bi ispitala prirodu eksplozije.

Nastavite čitati