Život

Eksploziju u Bejrutu zabilježio je i jedan snimatelj vjenčanja. Video je dramatičan

Čovjek je upravo snimao mladence kad se dogodila katastrofa

EDITORS NOTE: Graphic content / Wounded people are pictured outside a hospital following an explosion in the Lebanese capital Beirut on August 4, 2020. - Two huge explosion rocked the Lebanese capital Beirut, wounding dozens of people, shaking buildings and sending huge plumes of smoke billowing into the sky. Lebanese media carried images of people trapped under rubble, some bloodied, after the massive explosions, the cause of which was not immediately known. (Photo by IBRAHIM AMRO / AFP)
FOTO: AFP

Israa Seblani, liječnica koja radi u SAD-u, stigla je u Bejrut prije tri tjedna kako bi mogla pripremiti svoje vjenčanje. Dvadesetdevetogodišnja Libanonka u utorak je imala dogovoreno snimanje videa za svoje vjenčanje, a snimanje je prekinuo zaglušujući zvuk, dok ju je udarni val eksplozije skoro bacio na pod.

Njen snimatelj Mahmoud Nakib uhvatio je trenutak kada je golema eksplozija u bejrutskoj luci zatresla cijeli grad, ostavivši za sobom barem 135 mrtvih i 5000 ranjenih ljudi. Druga eksplozija ga je bacila na pod, no snimatelj priča kako se isprva nisu obazirali na eksplozije, budući da je prva eksplozija bila relativno slaba spram druge. Seblani je nakon što je čula golemu eksploziju u svojoj dugoj vjenčanici trčala odmah u pomoć drugim ljudima, prije nego što je sa suprugom pobjegla s bejrutskog trga Saifi.

Nisu čuli ništa slično

Dan nakon eksplozije, Seblani i njen suprug, bejrutski biznismen Ahmad Subeih, pokušavaju shvatiti što se ustvari dogodilo. “Pripremala sam se za svoj veliki dan dva tjedna. Bila sam presretna, kao i sve druge žene. Konačno ću se oženiti. Roditelji će mi biti sretni kada me vide u bijeloj haljini, izgledat ću kao prava princeza”, rekla je Seblani za CNN.

“To što se dogodilo u eksploziji je vrlo teško za objasniti. Bila sam u šoku. Nisam shvaćala što se dogodilo. Mislila sam si samo hoću li umrijeti. I kako ću umrijeti”, ispričala je. Nakon što je odjeknula eksplozija, svuda oko Seblani i Subeiha počelo je padati staklo s okolnih zgrada. “Počeli smo hodati gradom i bilo je užasno tužno. Ne mogu vam opisati koliko je to bio glasan zvuk i kako je grad devastirala eksplozija. Još smo u šoku. Nikada nisam čuo ništa slično ovoj eksploziji”, rekao je Subeih.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu