Austrija poziva svoje građane da se vrate iz Hrvatske, Srbija sve koji dolaze odavde traži negativan test

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Austrija je danas proglasila najviši stupanj sigurnosnog rizika za putovanja u Hrvatsku, i to zbog rastućeg broja novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vijest je objavljena na Twitteru austrijskog Ministarstva vanjskih poslova.

Turiste se poziva da se vrate iz Hrvatske

Upozorenje o putovanju stupa na snagu u ponedjeljak u ponoć, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova, prenosi ORF. Turiste koji se trenutno nalaze u Hrvatskoj poziva se da se vrate kući. Daljnji detalji trenutno se koordiniraju s Ministarstvom zdravstva, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Portal Kleine Zeitunga piše da će ministar vanjskih poslova Austrije poručiti državljanima te zemlje, koji se nalaze u Hrvatskoj, da se hitno vrate u domovinu, odnosno da ostali ne putuju u Hrvatsku. Na taj način Austrija se nada izbjeći smjenu turista koja se očekuje ovoga vikenda.

Srbija za ulazak traži negativan test

Austrijska odluka stigla je netom nakon što je objavljeno kako će Srbija od sutra tražiti da svatko tko iz Hrvatske želi ući u tu zemlju predoči negativan test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 sati. Ista mjera odnosi se na ulaske iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rumunjske.

Novu mjeru objasnila je epidemiologinja Darija Kisić Tepavčević, rekavši da je donesena na temelju aktualne epidemiološke situacije. Srbija je uspjela stabilizirati rast broja zaraženih, i nastoji održati povoljnu epidemiološku situaciju.

 

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2010 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program