Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Foto. Ovako je danas izgledalo gašenje požara u nekad čuvenom bračkom hotelu. Vatrogasci: 'Opet smo djelovali skupa'

U gašenju je sudjelovalo 38 vatrogasaca s 12 vozila

FOTO: Vatrogasci Supetar

Na Braču je jutros buknuo požar u Bijeloj kući, nekad poznatom hotelu u Bolu, a danas derutnom i zapuštenom objektu. Dojava o požaru DVD-u Bol stigla je malo prije 6 sati ujutro, a naporima lokalnih vatrogasaca vatra je stavljena pod kontrolu malo iza 9 sati.

Kako su ispričali iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bol, požar je krenuo u krovištu objekta. U međuvremenu su vatrogasci iz Supetra, koji su stigli u ispomoć, objavili fotografije današnje intervencije. “Opet smo djelovali skupa, zajedno i organizirani k’o prsti jedne ruke”, napisali su.

Iako je požar lokaliziran, gomila urušenog materijala i drvenih konstrukcija u unutrašnjosti zgrade još uvijek lagano izdimljava, rekli su nam supetarski vatrogasci. Stoga će cijelu noć jedna posada vatrogasaca dežurati na požarištu.

Požar je buknuo u zoru Vatrogasci Supetar
Bijela kuća Vatrogasci Supetar
Gorjelo je krovište Vatrogasci Supetar
Objekt je danas potpuno zapušten Vatrogasci Supetar
Požar je lokaliziran malo iza 9 ujutro Vatrogasci Supetar

Hotel zatvoren 1999.

U gašenju je sudjelovalo 38 vatrogasaca s 12 vozila.

“Iako se radi o napuštenom objektu koji nije u uporabi zbog činjenice da se isti nalazi u gustoj borovoj šumi, u neposrednoj blizini dominikanskog samostana i plaže Martinica, na dojavu su vatrogasci DVD Bol izašli sa pojačanim vatrogasnim snagama”, napisali su brački vatrogasci.

Inače, hotel je zatvoren 1999. godine. Kako piše Slobodna Dalmacija, vlasnik nekretnine je država, no Crkva kao nekadašnji vlasnik i graditelj sudski traži povrat iste.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više