Fotografije otkrivaju: zadarski župan, koji je stavljen u izolaciju, u subotu je bio s Plenkovićem, ranije se rukovao s Ćorićem

Najava premijera da će se tesitrati na virus očito je korak u pravom smjeru

ZADNJA IZMJENA: lip 22, 2020
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Da testiranje premijera Andreja Plenkovića na koronavirus nakon izbijanja zaraze na teniskom turniru Adria Tour u Zadru itekako ima smisla pokazuje i iduća situacija. Naime, zadarski župan Božidar Longin prošli je utorak nazočio otvorenju Regionalnog teniskog centra Hrvatskog teniskog saveza na Višnjiku u Zadru.

Kako je zabilježio fotograf Pixsella, Longin se tom prilikom rukovao s hrvatskim tenisačem Bornom Ćorićem koji je danas potvrdio kako je pozitivan na koronavirus. Četiri dana kasnije nakon tog rukovanja Longin se u Zadru sastao s premijerom Plenkovićem koji je tamo iza zatvorenih vrata zadarske nadbiskupije potpisao ugovor o uvjetima financiranja stalne izložbe crkvene umjetnosti.

Premijer će se testirati

Iz Vlade su ranije Indexu otkrili da će Plenković postupiti kao odgovoran građanin i testirati se na virus. Potvrda je stigla nakon što se saznalo da su uz Ćorića na koronavirus pozitivni trener srpskog tenisača Novaka Đokovića te trener bugarskog tenisača Grigora Dimitrova.

Inače, kako je danas objavljeno, zadarski župan je stavljen u samoizolaciju.

Zadarski župan 16. lipnja:

Zadarski župan i premijer Plenković 20. lipnja:

Više s weba
Ostanite uz telegramov program