Francuski dileri došli su na briljantnu ideju; za vjerne kupce marihuane organiziraju tombolu na Snapchatu i dijele Playstation

Vjerni kupci marihuane u Grenobleu su mogli od svog dilera obučenog u klauna dobiti Playstation 4

ZADNJA IZMJENA: tra 19, 2019
Foto: Pixabay

I dileri droge žele zadržati svoju klijentelu pa su organizirali tombolu na mreži kojom promiču svoju djelatnost i nagrađuju vjerne kupce, objavilo je državno odvjetništvo u francuskome gradu Grenobleu.

U nedjelju su dileri na društvenoj mreži Snapchat objavili videosnimku na kojoj je dobitnik tombole osvojio igraću konzolu, a sudjelovati su mogli svi kupci kanabisa. Videoisječak pokazuje muškarca maskiranog u klauna s rukavicama na rukama kako izvlači dobitni listić i predstavlja nagradu.

Ipak česta fora dilera iz Francuske?

Ovakva marketinška inicijativa “nije nikakva novost” za narkodilere, kaže državno odvjetništvo iz Grenoblea na jugoistoku Francuske. Putem te društvene mreže redovito se novače kupci i organizira se prodaja paketića droge koji nose žig te gradske četvrti poznate po trgovini drogom.

“Ovakva komercijalna djelatnost može se činiti zabavnom, ali ona zapravo banalizira trgovinu drogom”, rekao je državni odvjetnik Éric Vaillant.

Ivan Luzar
Telegram autor
1820 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program