Život

George Bush stariji '92. je poslao dopis osoblju Bijele kuće u kojem trača svog debelog psa i preklinje ih da ga ne hrane

Mediji su ovih dana objavili pismo, urnebesno je

FOTO: Photo Credit: Joyce N. Boghosian | White House Photo Office

George Bush Sr., dok je bio predsjednik Amerike, imao je psa, engleskog špringer španijela po imenu Ranger. Ranger je jako volio jesti pa je tako svakodnevno obilazio Bijelu kuću čije ga je osoblje redovito hranilo. Pas je tako išao od osobe do osobe i žicao hranu, što je s vremenom, čini se, postalo omanji problem.

Američki mediji ovih su dana, naime, podsjetili na simpatični dopis koji je predsjednik 6. veljače 1992. poslao osoblju Bijele kuće. U njemu ih moli da prestanu hraniti Rangera jer je toliko debeo da izgleda “kao cepelin”.

‘Izgleda kao cepelin’

Dopis ide ovako:

“Nedavno smo Rangera stavili na dijetu. Ili će to upaliti, ili ćemo ga ubaciti na sajam u Houstonu kao vrhunsko govedo. Svi uredi trebali bi službeno prisegnuti: ‘Potvrđujemo da nećemo hraniti Rangera. Nećemo mu davati kekse. Nećemo mu davati nikakvu vrstu hrane.’

Osim toga, ovime se ograničava Rangerovo kretanje. Rečeno mu je da prestane lunjati prostorijama bez pratnje. To se odnosi na Istočno i Zapadno krilo, na prostorije od trećeg kata do samog podruma. Iako će Rangeru i dalje biti dopušteno da se skita Camp Davidom, tamošnje osoblje – uključujući mornaricu, sve civile i djecu – dobilo je posebne upute da cinka svakoga tko hrani Rangera. Njega smo zamolili da nosi bedž s natpisom ‘Ne hranite me’.

Naravno, izvještavat ću vas o Rangerovoj borbi protiv pretilosti. U ovom trenutku izgleda kao cepelin. Kao slatki, prijateljski nastrojeni cepelin, ali kao cepelin.
Trebamo pomoć svih vas, molim vas pomozite.
Predsjednik.”

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu