Godinu je dobro početi prisjećajući se samo dobrih stvari; recimo svih spektakularnih hotela koje smo dobili u 2017.

Lista najljepših i najvažnijih hotela otvorenih u 2017.

ZADNJA IZMJENA: sij. 2, 2018

Ako se u 2018. otvori toliko ozbiljnih hotela kao što ih je bilo u 2017., hotelijerska industrija će imati još jednu genijalnu godinu. Otvoreno ih je hrpa; od pravih turističkih giganta predodređenih za masovni turizam, do malih intimnih boutique hotela kojih je iz godine u godinu sve više.

Hotel o kojima se možda najviše pričalo, barem u medijima, mali je, obiteljski, hotel Almayer-Heritage otvoren u centru Zadra. Barem što se tiče potpuno novih objekata. No, možda daleko najveći hotelijerski događaj godine bilo je ponovno otvaranje kultnog dubrovačkog Hotela Excelsior. U obnovu je investirano 80 milijuna kuna, nakon čega je legendarni hotel ponovno postao jedan od ljepših na našoj obali.

Kako biste najbolje skužili koliko je stvarno bila dobra godina (po pitanju novih hotela), napravili smo pregled najljepših i najvažnijih otvorenih 2017. godini.

Spirito Santo Palazzo Storico, Rovinj

Otvoren je ljetos u staroj jezgri Rovinja, radi se o luksuznom kompleksu starih kuća koje su potpuno renovirane i spojene terasama. Restauriran objekt iz 20-ih godina prošlog stoljeća čine tri kuće, a nalazi se u ulici Augusto Ferri 44, u centru grada. Hotel ima četiri zvjezdice, proteže se na šest etaža, ima 400 četvornih metara i u ponudi sedam luksuznih soba. Ima dvije otvorene i jednu zatvorenu terasu, blagavaonicu, lounge bar te vinski podrum. Cijene noćenja s doručkom, sad u kolovozu, kreću se oko 2000 kuna, no cijena se mijenja ovisno o sezoni.

Hotel Almayer-Heritage hotel & Art gallery, Zadar

Kad je u lipnju otvoren, doslovno svi mediji prenijeli su priču i božanstvenu galeriju fotografija malog obiteljskog boutique hotela s tajnim vrtom usred Zadra. Ima samo devet soba i četiri zvijezdice. Na interijeru je radio dizajner Boris Ružić, a vrijednost investicije je 9 milijuna kuna. Smješten je u Kampo Kaštelu, povijesnoj zadarskoj četvrti u središtu grada, a okružen je srednjovjekovnim zidinama u kojima se nalazi vrt ispunjen agrumima. Cijena noćenja za dvokrevetnu sobu je od 115 do 295 eura.

Le Premier, Zagreb

U studenom je otvoren hotel Le Premier. Novi zagrebački hotel se nalazi u Ulici kralja Držislava 5, u blizini Trga Žrtava fašizma. Radi se o nekadašnjoj palači koju je 1923. godine izgradio arhitekt Lav Kalda. Hotel sada nosi pet zvjezdica. Ima 62 sobe i predsjednički apartman. Vrijednost investicije je 10 milijuna eura, a cijena dvokrevetne sobe je od 166 do 296 eura.

Le Premier Booking

Le Premier Booking

Esplanade, Crikvenica

Legendarni crikvenički hotel Esplanade izgrađen je 1929. godine, a u kolovozu je nakon dvije godine obnove ponovno otvoren. U rekonstrukciju je uloženo 42 milijuna kuna, ima 30 soba i 8 apartmana, a radi se o najvažnijem projektu i dosad najvećoj investiciji hotelijerske tvrtke Jadran d.d. Stari dio Esplanade izgrađen je 1929. te je sada vraćen u izvorno stanje u kojem se nalazi i restoran, dok je dograđeni dio izgrađen 70-ih godina sada kompletno izmijenjen. Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice, a iz Jadrana poručuju da im je u planu podizanje na pet zvjezdica.

Port 9 Resort, Korčula

Otvoren je u lipnju, zapravo se radi o radikalnoj rekonstrukciji starog odmarališta Bon Repos, poznatog još od 20-ih godina, kada je u Uvali Školjki sagrađen ljetnikovac obitelji Andreis. Ljetnikovac je sad preuređen u luksuznu vilu koja se nalazi u središtu resorta. U kompleksu su također četiri paviljona s ukupno 170 soba, restorani, lounge, barovi… Vrijednost investicije je 75 milijuna kuna, a cijene za dvokrevetnu sobu su od 132 do 200 eura.

Olympia Sky, Vodice

Novi hotel Olympia Sky u Vodicama je prve goste primio krajem lipnja. Ima četiri zvjezdice. Nalazi se u Ulici Ljudevita Gaja 6, a ima 148 smještajnih jedinica od čega je 19 apartmana. Hotel na devetom katu ima grijani bazen, a na desetom se nalazi Sky restoran s dosta spektakularnim pogledom. Hotel je udaljen 700 metara od marine u Vodicama. Ima spa i wellness centar. Vrijednost investicije je 190 milijuna kuna. Cijena noćenja za dvokrevetnu sobu je od 120 do 520 eura.

Hotel Excelsior, Dubrovnik

Hotel Excelsior je obnovljen i otvoren u svibnju. Nalazi se u Ulici Frana Supila 12. Posljednji put je obnovljen 2008. godine. Ima pet zvjezdica, a smješten je u nekadašnjoj vili izgrađenoj 1913. godine. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini stare gradske jezgre. Ima 158 smještajnih jedinica, od čega 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana. Ima privatnu plažu i tri restorana. Vrijednost investicije je 80 milijuna kuna, a cijena za dvokrevetnu sobu je od 288 do 1119 eura.

 

One Suite Hotel, Srebreno

U Srebrenom se u lipnju otvorio One Suite Hotel s četiri zvjezdice. Nalazi se na pola puta od zračne luke Dubrovnik do Starog grada, na adresi Šetalište dr. Franje Tuđmana u Mlinama. Apart hotel ima 18 smještajnih jedinica, od čega 16 apartmana i dvije premium sobe. U sklopu hotela nalaze se i restoran i bar Lokal te bazen na krovu. Vrijednost investicije je 34,5 milijuna kuna, a cijena za dvokrevetnu sobu je od 105 do 152 eura.

Falkensteiner Hotel Park Punat, Krk

Falkensteiner Hotel Park Punat se nalazi u centru mjesta Punat na Krku, na adresi Obala 94. Otvoren je u srpnju. Obnova je trajala osam mjeseci. Ima četiri zvjezdice i nekoliko je minuta udaljen od plaže. Hotel ima 194 soba i apartmana. Vrijednost investicije je 112,5 milijuna kuna. Cijena za dvokrevetnu sobu je od 136 do 175 eura.

Remisens Hotel Giorgio II, Ičići

Remisens Hotel Giorgio II je otvoren u lipnju. Ima četiri zvjezdice, a nalazi se u Liburnijskoj ulici 1, u Ičićima. Udaljen je nešto manje od tri kilometra od Opatije. Obnova hotela je trajala 10 mjeseci, a vrijednost investicije je 75 milijuna kuna. Cijena dvokrevetne sobe je od 108 do 237 eura.

Tui Family Life Bellevue Resort, Rabac

Tui Family Life Bellevue Resort je otvoren u lipnju. Nalazi se u Ulici Slobode 86 u Rapcu. Udaljen je nešto manje od dva kilometra od centra grada i 150 metara od mora. Ima četiri zvjezdice, 372 sobe, šest vanjskih bazena, nekoliko restorana i barova. Vrijednost investicije je 215 milijuna kuna, a cijena dvokrevetne sobe je od 95 do 115 eura.

 

 

 

Andrea Božić
Telegram autor
211 članak Više o autoru