Gradonačelnik Đakova: ‘Virus se širi gradom, javljaju nam se građani koji imaju temperaturu, povraćaju’

Svi povezani s krizmom bit će testirani

ZADNJA IZMJENA: lip 26, 2020
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 12 je novooboljelih od koronavirusa, među kojima je i dvoje djece iz Đakova, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite. Načelnik Stožera Goran Ivanović rekao je kako je u protekla 24 sata analizirano ukupno 258 uzoraka.

Od 12 novopozitivnih osoba, osam je iz Đakova, i četiri iz Osijeka, a među oboljelima iz Đakova je i dvoje djece. Gradonačelnik Đakova, Marin Mandarić, rekao je kako se situacija pogoršala te da se virus širi gradom.

‘Javljaju se ljudi s temperaturom’

Gradonačelnik Đakova dodao je i kako vjeruje da će broj zaraženih još rasti jer još svi nalazi nisu gotovi. “Zabrinjava to što je koronavirus, preko vrtića i krizme održane u katedrali u nedjelju, izašao izvan samostana i nadbiskupije i proširio se gradom. Na krizmi je bilo rodbine, kumova, javljaju nam se građani koji imaju temperaturu, povraćaju”, rekao je gradonačelnik.

Inače, svi povezani sa spomenutom krizom bit će testirani, a već je pozitivna jedna osoba, ali ne radi se o krizmaniku. “Situacija je malo otišla ukrivo, ali odgovornim ponašanjem svih nas trebamo spriječiti da eskalira. Izbjegavajmo nepotrebne kontakte i nosimo maske u zatvorenim prostorima”, dodao je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Inače, trenutno u Osječko-baranjskoj postoji 79 oboljelih od koronavirus. U osječkom KBC-u zbrinuto je 18 pacijenata, ali nema nikoga na respiratoru, i prema podacima iz bolnice, sve su osobe stabilno i nemaju težih simptoma, kazao je načelnik Ivanović. Ističe kako je u županiji trenutno 631 osoba u samoizolaciji, a od jučer novih 167 kontakata.

Željka Orešković
Telegram autor
1331 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program