Gradonačelnike Paga i Novalje frustriraju priče o koroni i partijima. Okrenuli su se, kažu, obiteljskom turizmu

Gradonačelnik Paga kaže da su sve to neistine i laži

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Gradonačelnici Paga i Novalje oglasili su se danas priopćenjima u kojima obojica ističu kako su turisti koji dolaze ljetovati na njihovo područje sigurni i ne moraju strahovati od koronavirusa. Reagirali su nakon što su epidemiolozi iz drugih zemalja prijavili turiste zaražene u Hrvatskoj, i to posebice u klubovima.

Primjerice, Slovenci su i danas podsjetili kako dio svojih zaraženih vežu uz Zrće, a otok Pag danas su na konferenciji za medije spominjali i zagrebački epidemiolozi ističući kako među zaraženima ima i onih koji su ljetovali na Pagu. Zbog svega toga danas su se oglasili gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, te gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Pag i Novalja nisu isto

Fabijanić je zamjerio medijima što grad Pag svrstavaju uz bok Novalji i Kolanu na kojima se održavaju partiji. Najviše ga je razljutilo što se u medijskim objavama nalaze fotografije grada Paga koji sa Zrćem nema nikakve veze, a što, kako kaže, samom Pagu nanosi veliku štetu.

“Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima”, stoji tako u Fabijanićevom priopćenju koje je prenio N1.

Tvrde da ih zovu uplašeni turisti

Dodaje kako su u tom gradu, od objave da su se na otoku zarazili maturanti iz Njemačke i Italije, zaprimili brojne upite zabrinutih turista. “Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti”, stoji u priopćenju.

Nadalje se moli novinare “da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma.”

‘Radi samo 5 posto klubova’

Nešto nakon reakcije iz Paga, stigla je i ona iz Novalje. I novaljski gradonačelnik Anto Dabo uvjerava turiste da je Novalja sigurna od korone. U njoj je trenutno 23 tisuće turista, a Zrće, dodaje, radi daleko od punih kapaciteta.

“Još jednom želim naglasiti da na Zrću polovica klubova uopće ne radi, a oni koji rade uglavnom se pridržavaju protuepidemijskih mjera u smislu evidentiranja svih posjetitelja. Kontrole nam pokazuju da se na području Zrća navečer zabavlja oko petstotinjak mladih u nekoliko klubova koji su svi otvorenog tipa, što je otprilike 5 posto od ukupnih kapaciteta Zrća”, stoji u Dabinom priopćenju koje je prenio RTL.

I Novalja se okrenula obiteljskom turizmu

I on uvjerava kako se Novalja ove godine okrenula obiteljskom turizmu. “Grad je miran upravo iz razloga što su naši gosti uglavnom obiteljski i čine otprilike oko 90 posto ukupnog turističkog prometa ove godine”, tvrdi Dabo.

No, unatoč takvim uvjerenjima, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, jutros je izjavio kako članovi Stožera razgovaraju s lokalnim vlastima da se situacija po pitanju partyja smiri. “Koje će biti sankcije ako se situacija pogorša, razgovarat ćemo”, kazao je.

 

Zdravka Grund
Telegram autor
1736 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program