Život

Grupa Poljaka kod Biograda iščupala veličanstvene zaštićene školjke. Još su ponosno objavili video

Periske masovno nestaju iz Jadrana, ovi ljudi ih sumanuto vade

FOTO: wikipedia

Hrvatska se od prošle godine ozbiljno bori s masovnim pomorom periski, zaštićene školjke koja polako nestaje u morima diljem svijeta. Zato je ovaj video, koji objavljuje portal Morski.hr, dubinski tragičan.

U njemu, piše Morski.hr, vidimo grupu Poljaka koja se gliserom otisnula iz Biograda pa se pohvalila videom veličanstvenih periski koje su mrtvo hladno iščupali iz Jadrana.

Lupao ih i na silu otvarao

Morski piše da je video objavljen u ponedjeljak (u međuvremenu je uklonjen s YouTubea, ali ga još uvijek možete vidjeti na kanalu Morskog) te prikazuje najmanje četiri iščupane periske. Jednom od njih muškarac lupa o brod te je na silu otvara.

Morski je pokušao dobiti komentar od gospodina iz videa, inače poljskog vlogera, ali čim je čuo o čemu se radi prekinuo je razgovor te se odbio dalje javiti.

Iščupali su najmanje 4 strogo zaštićene školjke i objavili na svom vlogu "Život na maksimumu". Nazvali smo vlogera i pitali ga zna li što radi…

Posted by Morski.hr on Tuesday, September 29, 2020

Inače, kazna za svaku iščupanu školjku, piše Morski, penje se i do 30 tisuća kuna. Telegram je u nekoliko navrata izvještavao o masovnom pomoru periski u Jadranu te naporima stručnjaka da ih očuvaju.

[Izdahnula i posljednja periska u Park prirode Telašćica] 🥺Gotovo godinu dana nakon što smo prvi put ciljano posjetili…

Posted by Društvo istraživača mora 20000 milja – 20000 Leagues Society on Friday, December 13, 2019

Nastavite čitati