Život

HGSS javlja o neobičnom spašavanju: nestalu baku pronašli su u rezervoaru s kišnicom. Sirota je cijelu noć provela u vodi

Baka iz Pregrade je živa i neozlijeđena, ali pothlađena

FOTO: hgss

Hrvatska gorska služba spašavanja danas je izvijestila o jednoj od neobičnijih intervencija; potrazi za bakom koja je pronađena u – rezervoaru za kišnicu.

Sve je počelo u petak kad je policijska postaja u Pregradi dobila dojavu da je nestala 85-godišnja gospođa. Nakon što je policajci nisu uspjeli pronaći, u pomoć su pozvali HGSS-ovu Stanicu Zlatar Bistrica.

Zajedno su pretraživali područje da bi baku na kraju pronašli živu i neozlijeđenu oko 350 metara od kuće.

Baka je pronađena 350 metara zračne linije od kuće HGSS

Provela je noć u cisterni punoj vode

“Potraga je vršena sukladno pravilima službe koja se odnose na ovakve situacije, zajedno s pripadnicima Policijske postaje Pregrada. Završena je pronalaskom osobe na iznimno neuobičajenom mjestu – u rezervoaru za kišnicu pored objekta udaljenog 350 metara zračne linije od kuće nestale osobe”, pišu na svojim stranicama.

Spašavanje bake hgss

Kako kažu, baka je pronađena živa, neozlijeđena, ali jako pothlađena nakon što je sirota noć provela u cisterni punoj vode. “Nakon izvlačenja je utopljena i predana hitnoj medicinskoj pomoći. Način na koji je osoba dospjela u cisternu ostao je nepoznanica”, pišu pa na kraju slatko dodaju: “Simpatičnoj baki želimo brz oporavak”.

Nastavite čitati