Život

HRT je upravo odlučio vratiti emisiju Kućni ljubimci, pitali smo Antuna Ponoša kako se sad to dogodilo

Emisiju je bivše uredništvo HRT-a prije četiri mjeseca ukinulo

FOTO: Screenshot

“Hvala novoj uredničkoj strukturi što je prepoznala važnost ove emisije koja već 26 godina pomaže životinjama. Nakon dugo vremena, koliko se čekalo na ugovor, on je jutros napokon potpisan i već večeras krećemo sa snimanjem iduće epizode”, rekao nam je Antun Ponoš kojeg smo nazvali nakon što je HRT danas objavio vijest kako se emisija Kućni ljubimci, koja je s TV programa skinuta prije nešto više od četiri mjeseca, vraća u svom starom terminu.

“Dobro, ovu subotu ćemo ići izvanredno u 9.25 sati zbog jednog izravnog prijenosa koji će također ići na HRT 1, a nakon toga smo u starom terminu – subotom ujutro u 10.25 sati”, rekao je urednik i voditelj Kućnih ljubimaca za Telegram, no nije htio previše otkrivati o detaljima kako je točno došlo do ponovne suradnje s HRT-om.

Tema povratničke emisije

Na pitanje što će biti tema povratničke emisije, Ponoš kaže: “Ni sam ne znam još što bih vam rekao, a ja bih u emisiju najviše volio staviti sve ono što smo radili proteklih nekoliko mjeseci dok smo išli na programima drugih TV kuća jer je ipak bilo onih koji nas nisu mogli pratiti.”

Osim toga, kako je u nekoliko navrata istaknuo, iznimno zahvalan urednicima i televizijama koje su ugostile njegovu emisiju nakon što mu je otkazana suradnja na HRT-u.

‘Iznenadile su me reakcije na društvenim mrežama’

“Nisam tip čovjeka koji se medijski eksponirao tijekom ovih 26 godina, pa moram priznati da me iznenadila količina interesa koja se pojavila u medijima i na društvenim mrežama nakon što je došlo do otkazivanja emisije”, kaže Ponoš koji je vijesti o svojoj emisiji i sam redovito objavljivao na Facebook profilu Kućnih ljubimaca.

“Puno mi je značila sva ta potpora i to sad daje puno elana za rad na novim emisijama. Imamo puno posla, skloništa za životinje su puna, udomljavanja ne idu onako kako bi trebala, trebamo konstantno pozivati na zbrinjavanje životinja i to ćemo nastaviti raditi kroz naše emisije kao i ugošćavati te pomagati vlasnicima životinja”, zaključio je Ponoš.

Promjene u emisiji?

Kroz emisiju Kućni ljubimci prošlo je više od 40 tisuća gostiju, a zbrinuto je oko 100 tisuća kućnih ljubimaca. Uz emisiju su odrasle mnoge generacije gledatelja, a dosad je emitirano više od 1300 emisija, ističu u svom priopćenju pak s HRT-a.

Zasad nije poznato hoće li Kućni ljubimci, za koje je Ponoš i sam nedavno govorio da trebaju osvježenje, doživjeti neke promjene.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu