HRT reagirao na Stankovićevu optužbu o Maji Sever; zbilja su se potrudili, imaju pune tri rečenice

'HRT odbacuje neistine koje su se pojavile u medijskom prostoru o navodnom provođenju cenzure'

ZADNJA IZMJENA: svi 4, 2020
Foto: PIXSELL

HRT je danas s točno tri rečenice reagirao na istup Aleksandra Stankovića koji je u jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 rekao kako mu Uprava nije dopustila da u goste pozove HRT-ovu novinarku i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske Maju Sever. Pišu kako “odbacuju neistine koje su se pojavile u medijskom prostoru o navodnom provođenju cenzure”.

Dodali su i ovo: “HRT naglašava da je neovisni javni medij koji se vodi visokim profesionalnim načelima. U korona-krizi i potresu u Zagrebu HRT je dokazao da u potpunosti ispunjava funkciju javnog medijskog servisa”.

Ranije reagirala i Maja Sever

Ranije danas na Facebooku je reagirala i Maja Sever koja je napisala kako nije iznenađena ovom odlukom nadređenih koju joj je prije nekoliko dana prenio upravo Stanković. Piše i kako to što nije pozvana u emisiju nije Stankovićev profesionalni poraz jer je odlučio otvoreno reći što se dogodilo.

U nedjelju, na Svjetski dan slobode medija, Aleksandar Stanković je u emisiji Nedjeljom u 2 rekao kako mu Uprava HRT-a nije dopustila da pozove Maju Sever. U emisiji je gostovao nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić s kojim je, među ostalim, Stanković pričao i o slobodi medija. Vučetić je u jednom trenutku rekao kako je čuo da je u jučerašnjoj emisiji trebala gostovati upravo Sever, a ne on, ali da joj je to onemogućeno.

Stanković je zatim objasnio što se dogodilo i potvrdio da mu nisu dopustili da pozove Sever, a navodna argumentacija bila je ta da ona radi na HRT-u, u emisiji Nedjeljom u 2, i da je to nemoguće. “Činjenica da Maja Sever nije gošća ove emisije je moj profesionalni poraz, a mislim da je i poraz kuće u kojoj radim”, rekao je Stanković.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program