Hrvatska zbilja ima i fantastičnih svećenika: ‘Svima koji si uzimaju za pravo mjeriti nečiju vjeru i ja pokazujem srednji prst’

Svećenik Marino Marjan Ninčević istupio je na svom Facebooku povodom Škorine izjave i reakcija koje su uslijedile

ZADNJA IZMJENA: lip 19, 2020
Foto: Marino Ninčević/Facebook

Telegram je prošle godine pisao o Marinu Marjanu Ninčeviću, svećeniku koji je ujedno misionar, profesor i znanstvenik koji je posebno popularan postao zahvaljujući Varteksovoj kampanji u kojoj je nastupio kao model.

Ninčević, koji je posljednjih nekoliko godina posvetio pomaganju djeci u Zambiji, sada je ponovno istupio, ovog puta malo ozbiljnije. Na svom Facebook profilu komentirao je trend pokazivanja srednjeg prsta na izjavu Miroslava Škore kako se silovane žene koje zatrudne oko abortusa moraju dogovoriti s obitelji. Trendu se jučer priključila i bivša predsjednica, objavila je svoju sliku na kojoj pokazuje srednji prst. Očekivano, Škoro ju je danas napao, objašnjavajući kako je bivša predsjednica zapravo “pokazala srednji prst kardinalu i cijelom narodu”.

U svjetlu toga, činilo nam se zgodnim skrenuti pažnju na stav svećenika Ninčevića koji je u svom statusu stao u obranu svih žena koje ovih dana pokazuju srednji prst, a prozvao sve one koji u kampanji “prostituiraju kršćanske vrijednosti kako bi se dodvorili vjerničkom biračkom tijelu”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

🖕 NOVA MJERNA JEDINICA ZA "VJERU"Za KGK nikada nisam glasao, međutim već drugi put branim njezinu vjeru. Prvi put kada…

Gepostet von Marino Ninčević am Freitag, 19. Juni 2020

‘Odj… više od ovog naroda i njegove vjere!’

“Za KGK nikada nisam glasao, međutim već drugi put branim njezinu vjeru. Prvi put kada je njezina vjera bila mjerena i premjeravana zbog izjave da za relaksaciju koristi vježbe joge i sada kada se njezina vjera mjeri novom mjernom jedinicom „srednjim prstom“. Puno je onoga što bi se ovih dana moglo napisati o predizbornoj kampanji. No, sasvim je očekivano da je predizborna kampanja svedena na „srednji prst“. Ako je netko očekivao drugačiju i smisleniju kampanju, koja će se baviti stvarnim problemima ljudi koji žive u Hrvatskoj, onda živi u nekom paralelnom hrvatskom svemiru.

Zanimljivo je da svima onima koji ovih dana ‘srednjim prstom’ mjere vjeru KGK nije smetalo i ne smeta kada političari prostituiraju kršćanske vrijednosti, samo da bi se dodvorili vjerničkom biračkom tijelu. Washingtonski nadbiskup Wilton D. Gregory uputio je ovih dana jasnu poruku američkom predsjedniku Trumpu, rekavši: ‘sramotno je da bilo koja katolička institucija prihvaća da se njome manipulira i da biva zloupotrijebljena s ciljem kršenja naših vjerskih načela, koja nas umjesto toga pozivaju da branimo prava svih ljudi, čak i onih s kojima se ne možemo usuglasiti’.

Srednji prst, uglavnom, ne izriče seksualnu aktivnost, nego šalje sasvim jasnu i nedvosmislenu poruku, koja se inače komunicira sveslavenskim glagolom. I zato svima onima koji ovih dana vjeru i vjerničke osjećaje koriste u svrhu izbora, ili si uzimaju za pravo mjeriti i prosuđivati nečiju vjeru i ja pokazujem 🖕ili poručujem, koristeći sveslavenski glagol, odj… više od ovog naroda i njegove vjere!”

Više s weba
Ostanite uz telegramov program