Hrvatski izumitelji postigli su dosta dobar uspjeh na tehnološkom sajmu u Maleziji; vraćaju se sa 12 priznanja

MTE 2017 okuplja 470 inovacija iz država jugoistočne Azije i Europe

ZADNJA IZMJENA: velj 18, 2017
Foto: Savez inovatora Zagreba/Facebook

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija, MTE 2017 u Kuala Lumpuru u Maleziji novi veliki uspjeh osvojivši ukupno 12 odličja – Best Award, glavnu nagradu, tri zlata, dva srebra, dvije bronce i tri posebne nagrade. Organizatori su hrvatski izložbeni prostor ocijenili najboljim na izložbi i za to uručili posebno priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori i Savezu inovatora Zagreba, izvijestio je tajnik Saveza inovatora Zagreba Neven Marković.

MTE je ove godine okupio oko 470 inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu. Najbolji hrvatski izlagač bio je Tomislav Bronzin, CITUS Ltd. za inovaciju „BodyMeasures“. Osvojio je Best Award, zlatnu medalju i posebno priznaje Organizacije dobitnika međunarodnih nagrada tajvanskih inovatora.

Hrvatskim natjecateljima tri zlata

Zlatna odličja osvojili su Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. za inovaciju „Multifunkcionalno komunalno električno vozilo tom-tom“, te dobitnica brojnih malezijskih zlatnih odličja s ranijih izdanja MTE Mirjana Brlečić, sa svojom PRIRODA LIJEČI d.o.o za inovaciju „NIKEL PRIVE“. U svom prvom nastupu na MTE, veliki poslovni interes za izvoz na tržišta jugoistočne Azije, srebrnu medalju i posebnu nagradu indonezijske organizacije inovatora, ostvario je Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o. za inovaciju „Željezničko cestovni prijelaz RLC23“.

Almir Karabegović, ADLEJA d.o.o. za inovaciju „Spirala za kobile“, nagrađen je srebnim odličjem i posebnom nagradom iranske organizacije inovatora. Brončane medalje osvojili su: Goran Miljković, VITA-VERDE d.o.o. za inovaciju “Tekuće stolno sladilo zelena stevia”, koja je pobudila interes malezijske znanstvene zajednice zbog problema velikog broja dijebetičara, a isto tako je uspostavljan kontakt za izvoz sladila u Maleziju i Indoneziju.

U studenom u Hrvatsku dolaze strani inovatori

Hvatsko izaslanstvo predstavilo je 42. Hrvatski salon inovacija INOVA – BUDI UZOR 2017, koji se u studenom održava u Osijeku. Najveća hrvatska izložba inovacija privući će prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava, veliki broj inovatora iz Malezije, Indonezije, Filipina, Irana i Tajvana.

Hrvatski nastup na MTE 2017 organizirali su Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora, uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba. Hrvatska delegacija s izložbe MTE 2017 vraća se u Zagreb letom iz Londona u nedjelju 19. veljače.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program