Život

Uskoro kreće popuštanje mjera za svadbe, u zatvorenim prostorima moći će biti 100 ljudi

Veći broj gostiju bit će dopušten od 27. svibnja

FOTO: Vjekoslav Skledar
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo sljedeći će tjedan objaviti preporuke kojima bi se detaljno opisali epidemiološki okviri za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke.

Kako navode u priopćenju Ravnateljstva Civilne zaštite, cilj je da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

Kako ističu, u slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja poput koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Do 100 gostiju u zatvorenom prostoru

“Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji”, poručuju iz Ravnateljstva.

Natjecanja na otvorenom bez publike

Objašnjavaju da je održan i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu