Internetom kruži video prilično razrađene pljačke tipa za bankomatom, pušten je kao upozorenje

Video prikazuje krađu kartica na bankomatu

ZADNJA IZMJENA: srp. 26, 2016
Foto: YouTube

Na internetu se pojavio video u kojem se vidi dosta razrađena pljačka tipa za bankomatom, bez da on išta primjećuje. Banka Barclays objavila je video u kojem upozorava na novu vrstu prevare koja je sve učestalija na bankomatima diljem Velike Britanije, prenosi The Independent. Naime, njihov video prikazuje klijenta koji koristi bankomat dok žena iza njega ispušta svoju torbu na pod, a njen pomoćnik mijenja kartice u bankomatima.

U trenutku kada se klijent okrenuo kako bi pomogao ženi koja je ispustila torbu i koja je netom prije toga vidjela ukucavanje PIN-a, njen pomoćnik, koji je koristio susjedni bankomat, brzo je ukrao karticu koju koju je čovjek, dok je pomagao ženi, ostavio na bankomatu. Nakon toga čovjek, ne primjećujući da mu fali kartica, odlazi i ostavlja kradljivce koji s njegovom karticom mogu podizati novac s njegova računa.

Sve više krađi za bankomatima

Prema podacima Financial Fraud Actiona Velike Britanije, prevare na bankomatima su prošle godine znatno porasle, i to na 23,7 milijuna funti.

https://www.youtube.com/watch?v=qlcJbbZa9WM

“Namjera Barclays banke je da napravi sve što može kako bi se borila protiv prevara. Pokrenuli smo medijsku kampanju na svim našim različtim kanalima, direktnim e-mailovima, plakatima u poslovnicama i bankomatima, stoga je i ovo bio sasvim prirodan potez”, navela je glasnogovornica banke u objavi te zamolila ljude da se, dok dižu novac s bankomata, ne daju omesti od drugih ljudi.

Matej Devčić
Telegram autor
1433 članka Više o autoru