Izgleda da je ona voda što se nakupi u čašici jogurta zapravo dosta zdrava, možda ju ipak ne bi trebalo baciti

Riječ je o sirutki koja se dobije prilikom izrade jogurta

Ljudi koji vole jesti jogurt dobro su upoznati s blago odbojnom tekućinom koja se stvori na vrhu čašice u kojoj se jogurt nalazi.

Bez obzira izbace li je iz čašice, umiješaju u jogurt, ili ga protresu i prije otvaranja, kako tu tekućinu ne bi ni vidjeli, mnogi zapravo ne znaju što je točno ta vodenasta tvar.

Umjesto da je izlijete, umiješajte ju u jogurt

Riječ je o sirutki, tekućini koja ostaje kada se mlijeko procijedi i ukiseli, a koja se onda prirodno odvoji i nataloži na jogurtu.

I zapravo, umjesto da tu tekućinu izlijete, bilo bi dobro da je umiješate u jogurt jer ona sadrži proteine.

Cooking Light piše da tekućina sadrži “malo proteina”, i da ima “blago opor okus”, i preporučuju da ju jednostavno pomiješate s jogurtom prije nego ga počnete jesti.