Japanski tematski park ponosno otvorio klizalište u kojem su zamrznuli 5 tisuća riba. Malo ih je zeznula reakcija javnosti

Nije im jasno zašto svi misle da im je ideja odvratna

ZADNJA IZMJENA: stu. 28, 2016
Foto: Facebook

Japanski tematski park Space World, koji je u klizalištu smrznuo pet tisuća morskih stvorenja, bio je prisiljen zatvoriti atrakciju koju su nazvali Zamrznuta luka. U ledu su se nalazile razne smrznute ribe, rakovi i školjke.

Na svojim je Facebook stranicama uprava tematskog parka objavila fotografije morskih stvorenja s natpisima: “Ja se utapam.. Ovdje se ne može disati…”. Toshimi Takeda, manadžer Space Worlda, za CNN je izjavio kako je reakcija javnosti, nakon što je na jednoj lokalnoj televiziji objavljena priča o smrznutim ribama, bila brutalna.

Izvadit će ribe i iskoristit ih za gnojivo

Japancima se, očito, ideja o klizanju na zamrznutim ribama nije nimalo svidjela.” Ako ste mogli doći na ovu ideju, onda vi sigurno nemate dušu”, komentirao je član Facebook grupe koja se zove Oslobodite životinje boli. “Bili smo šokirani. Posebice što je prije tog priloga atrakciju u dva tjedna obišlo mnoštvo zadovoljnih posjetitelja. Ipak smo ga odlučili zatvoriti”, izjavio je Takeda iz Space Worlda.

Dodao je kako će radnici odmrznuti klizalište i izvaditi ribe. Nakon toga će za njih održati prikladan vjerski obred i naposljetku ih iskoristiti za gnojivo. Ribe su kupili u lokalnoj ribarnici, a navodno su prije smrzavanja bile mrtve.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru