Jarac je provalio u kuću, popiškio svaki kutak pa zadrijemao u kupaonici. Hvala nebesima na sigurnosnim kamerama

Na snimci vidimo jarca provalnika, beskorisnog psa čuvara i urnebesnu reakciju čovjeka

ZADNJA IZMJENA: lis 13, 2019
Foto: screenshot YouTube

Prošlog petka tinejdžer Logan Keathley iz Sullivan Townshipa u Ohiju pronašao je razbijena staklena klizna vrata od kuće kada se vratio iz škole. Ispred je bio i njegov ljubimac, švicarski ovčar Timber, a dečko je odmah zaključio da je netko provalio u njihov dom. Polako se ušuljao i napravio krug po kući. Prvo što je primijetio bio je smrad, da bi naposljetku zavirio u kupaonicu i tamo pronašao velikog jarca kako mirno drijema.

Sve to snimila je nadzorna kamera (jarac dolazi na scenu oko četvrte minute), a Loganova reakcija posebno je urnebesna. Kada je ugledao jarca okrenuo se na peti, a sve što je mogao izustiti bilo je: “Ne. Ne. Ne.”. Tada je panično istrčao van i nazvao mamu Jennifer: “Ovo se samo meni može dogoditi. Pa tko očekuje da će ga dijete nazvati i reći da je u kući jarac”, rekla je za Ashland Times Gazette.

Ne, jarac nije njihov

Na snimkama s nadzorne kamere prvo se vidi njihov pas Timber kao šeće kućom, a onda se čuju udarci. To su jarčevi pokušaji provale. Pas tek u jednom trene krene lajati, ali ubrzo se smiri i nestaje iz kadra. Sljedeća životinja u kadru je jarac. Gospon je razbio vrata i fino ušetao u kuću, istražio što ima, popiškio se gdje je stigao da bi se na kraju udobno smjestio u kupaonici.

“Zvala sam šerifov ured i cijelo vrijeme plakala od smijeha, morala sam ih uvjeravati da nisam nadrogirana”, rekla je Jennifer i dodala kako je odmah nazvala i agenta za osiguranje kako bi saznala pokriva li ono štetu koju je jarac napravio na vratima. Nažalost, osiguranje bi pokrilo štetu da ju je napravio jelen ili medvjed, ali ne i jarac.

Osim policije, Jennifer je zvala i veterinare, službu za životinje i lokalnu podružnicu Humane Societyja za savjet. Svi su joj se smijali i ona se smijala, ali zaista joj je trebala pomoć. Naposljetku su stigli zamjenici šerifa i pokušali jarca izvući iz kuće. Pokušali su mu uže staviti oko vrata, mamili su ga mrkvama, kostima i travom, ali ništa im nije uspjelo. Na kraju ga je svaki od njih primio za jedan rog i izveo van do psećeg boksa.

Tjedan dana je lutao

Jennifer je u lokalnim Facebook grupama pitala nedostaje li ikome jarac. Kaže i kako nije željela napisati kakvu je štetu životinja napravila jer se bojala da se vlasnik u tom slučaju ne bi javio.

Nakon nekog vremena napokon se javio vlasnik, Andrew Watkins, koji živi gotovo pet kilometara dalje. Njegov jarac Big Boy pobjegao je tjedan dana prije i očito lutao sve dok nije dolutao do Keathleyjevih. “Nikada nije napravio ništa slično. Mislim da je previše pio večer prije i jako mi je žao zbog svega što se dogodilo, ali nisam mogao ništa jer nisam bio tamo”, rekao je Andrew.

Inače, jarac nije ozlijeđen i većina štete je na vratima. Osim toga popiškio se gdje god je stigao, vjerojatno jer je trenutno sezona parenja pa je morao označiti prostor. Pas Timber također nije ozlijeđen, a Jennifer je kazala kako joj kuća još uvijek smrdi kao farma koza, ali da jednostavno ne može ništa drugo nego smijati se.

Željka Orešković
Telegram autor
1024 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program