Život

Jarac je provalio u kuću, popiškio svaki kutak pa zadrijemao u kupaonici. Hvala nebesima na sigurnosnim kamerama

Na snimci vidimo jarca provalnika, beskorisnog psa čuvara i urnebesnu reakciju čovjeka

FOTO: screenshot YouTube

Prošlog petka tinejdžer Logan Keathley iz Sullivan Townshipa u Ohiju pronašao je razbijena staklena klizna vrata od kuće kada se vratio iz škole. Ispred je bio i njegov ljubimac, švicarski ovčar Timber, a dečko je odmah zaključio da je netko provalio u njihov dom. Polako se ušuljao i napravio krug po kući. Prvo što je primijetio bio je smrad, da bi naposljetku zavirio u kupaonicu i tamo pronašao velikog jarca kako mirno drijema.

Sve to snimila je nadzorna kamera (jarac dolazi na scenu oko četvrte minute), a Loganova reakcija posebno je urnebesna. Kada je ugledao jarca okrenuo se na peti, a sve što je mogao izustiti bilo je: “Ne. Ne. Ne.”. Tada je panično istrčao van i nazvao mamu Jennifer: “Ovo se samo meni može dogoditi. Pa tko očekuje da će ga dijete nazvati i reći da je u kući jarac”, rekla je za Ashland Times Gazette.

Ne, jarac nije njihov

Na snimkama s nadzorne kamere prvo se vidi njihov pas Timber kao šeće kućom, a onda se čuju udarci. To su jarčevi pokušaji provale. Pas tek u jednom trene krene lajati, ali ubrzo se smiri i nestaje iz kadra. Sljedeća životinja u kadru je jarac. Gospon je razbio vrata i fino ušetao u kuću, istražio što ima, popiškio se gdje je stigao da bi se na kraju udobno smjestio u kupaonici.

“Zvala sam šerifov ured i cijelo vrijeme plakala od smijeha, morala sam ih uvjeravati da nisam nadrogirana”, rekla je Jennifer i dodala kako je odmah nazvala i agenta za osiguranje kako bi saznala pokriva li ono štetu koju je jarac napravio na vratima. Nažalost, osiguranje bi pokrilo štetu da ju je napravio jelen ili medvjed, ali ne i jarac.

Osim policije, Jennifer je zvala i veterinare, službu za životinje i lokalnu podružnicu Humane Societyja za savjet. Svi su joj se smijali i ona se smijala, ali zaista joj je trebala pomoć. Naposljetku su stigli zamjenici šerifa i pokušali jarca izvući iz kuće. Pokušali su mu uže staviti oko vrata, mamili su ga mrkvama, kostima i travom, ali ništa im nije uspjelo. Na kraju ga je svaki od njih primio za jedan rog i izveo van do psećeg boksa.

Tjedan dana je lutao

Jennifer je u lokalnim Facebook grupama pitala nedostaje li ikome jarac. Kaže i kako nije željela napisati kakvu je štetu životinja napravila jer se bojala da se vlasnik u tom slučaju ne bi javio.

Nakon nekog vremena napokon se javio vlasnik, Andrew Watkins, koji živi gotovo pet kilometara dalje. Njegov jarac Big Boy pobjegao je tjedan dana prije i očito lutao sve dok nije dolutao do Keathleyjevih. “Nikada nije napravio ništa slično. Mislim da je previše pio večer prije i jako mi je žao zbog svega što se dogodilo, ali nisam mogao ništa jer nisam bio tamo”, rekao je Andrew.

Inače, jarac nije ozlijeđen i većina štete je na vratima. Osim toga popiškio se gdje god je stigao, vjerojatno jer je trenutno sezona parenja pa je morao označiti prostor. Pas Timber također nije ozlijeđen, a Jennifer je kazala kako joj kuća još uvijek smrdi kao farma koza, ali da jednostavno ne može ništa drugo nego smijati se.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu