Javila se sestra preminule maturantice: ‘Antonia je bila pozitivna, ali nije umrla od korone…’

Piše kako je su medijski napisi povrijedili njezinu obitelj, a posebno roditelje

ZADNJA IZMJENA: lis 26, 2020
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
Što se upravo događa s koronavirusom:

Splitski Stožer civilne zaštite objavio je jutros kako je u KBC-u Split preminula 17-godišnjakinja koja je bila pozitivna na koronavirus. Lokalni mediji objavili su kako je djevojka imala astmu te da je preminula od hipoksije, ali i da je kasnije utvrđeno da je bila zaražena koronavirusom.

Liječnici su kasnije na presici iznijeli još nekoliko detalja o slučaju; objasnili su da je djevojka primljena zbog zastoja srca i disanja te da je nakon uspješno provedene reanimacije smještena na jedinicu intenzivnog liječenja. “Imala je kronične bolesti, ali ne možemo zanemariti da je bila Covid pozitivna. Do smrtnog ishoda vjerojatno je došlo zbog kroničnih bolesti uz ovu Covid infekciju”, objasnili su ranije danas iz KBC-a Split.

Sada se u pismu koje je objavio portal Dalmacija danas o svemu oglasila i sestra preminule maturantice. Napisala je kako su “lažne tvrdnje da je njezina sestra umrla od korone”. U piše i ono što su rekli i iz bolnice; da je 17-godišnjakinja imala kronične bolesti i da se ne zna je li virus utjecao na njezinu preranu smrt. Njezino pismo niže možete pročitati u cijelosti.

‘Lažne tvrdnje…’

“Zovem se Anamarija Marasović i sestra sam nažalost preminule maturantice iz Splita. Moji su me odgovarali od javljanja, no jednostavno osjećam potrebu iako je ovo teško razdoblje za nas. Moram čuvati i paziti ono što mi je najsvetije, a to je obitelj.

Prvo radim ovo radi svoje sekice na koju nikad nisam dala da je diraju, kao ni ona na mene. Pogotovo sad kad se ona ne može sama obranit. Drugo, zbog svojih roditelja kojima su uz svu bol i tugu vaše lažne tvrdnje još teže pale i slomile ih u potpunosti.

Željela sam reći da moja sestra nije umrla od korone i da prestanete širiti lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, no umrla je od hipoksije odnosno njen mozak je predugo bio bez kisika i nastupila je moždana smrt. Cijelo vrijeme do proglašenja smrti svi smo se nadali čudu i njenom oporavku jer je bila lavica i veliki borac, no jednostavno je više bila preumorna.

‘Povrijedili ste moju obitelj’

Vjerujemo da je njen organizam bio premoren od silnih napadaja, neprospavanih noći zbog nedostatka kisika, Ventolina, pumpica i borbe za zrakom. Svi koji su proveli imalo vremena s našom Antoniom znaju kako je puno prije korone ona imala velikih problema s disanjem, kako je imala česte napadaje ii kako su svi bili zabrinuti za njeno zdravlje. Sam Bog zna koliko je doktora i pretraga obišla radi svog stanja no nikad nije pronađen uzrok. Uvijek je bila osjetljiva i slabijeg imuniteta i zato smo svi uvijek bili osjetljivi na nju.

Sve je to nije sprječavalo da bude većinu vremena nasmijana, vedra, pozitivna i da uvijek podiže atmosferu. Zbog tog imam potrebu za javljanjem i da vam kažem da niste svjesni koliko ste svojim krivim postupcima povrijedili moju obitelj, osobito roditelje. Svima nam je teško, ali ne mogu zamisliti njihovu bol jer sahranjuju svoje dijete koje je umrlo tako mlado. Nije niti tih velikih 18 napunila.

‘Velike zahvale KBC-u Split’

Zamolila bih vas da uzmete u obzir ovu izuzetno tešku situaciju i ne pogoršavate je, ne samo nama, nego bilo kom kome se desi tragedija. Ovim putem se želim i zahvalit u ime svoje cijele obitelji timu prve pomoći sa Šestanovca, medicinskoj sestri koja je uskočila u pomoć, ali i svim ljudima koji su se našli tu na cesti i bilo kako pružili pomoć i riječi potpore bez razmišljanja je li Antonia možda pozitivna na taj prokleti virus i tu pokazali kako unatoč svemu u nama još ima ljudskosti.

Također velike zahvale KBC-u Split, djelatnicima hitnog internog prijema Split te osobito djelatnicima Pedijatrijske intenzivne koji su učinili sve da našu Antoniu spase i izašli nam u susret maksimalno.

Posebna zahvala doktorici Polić koja je svojom izjavom na konferenciji za medije smirila moje roditelje i rekla potpunu istinu kako je moja sestra, istina bila pozitivna na koronu, no ona nije službeni uzrok smrti. Možda je taj glupi virus i imao malo utjecaja, no to nikad nećemo saznat. Naša divna Antonia, naše Sunce je bilo umorno i ne možemo se ljutit što nas je napustila tako brzo i iznenada.

Tješi nas što se nije patila nego je usnula svoj najljepši vječni san i vjerujemo da je sad gore negdje na lipšem mistu i uživa i napokon živi život punim plućima bez pumpica, bez lijekova i čuva nas od gore naš mali anđeo. Te misli nas vode dalje kroz život.”

Više s weba
Ostanite uz telegramov program