Život

Javila se žena čiji je otac s upalom pluća satima čekao u šatoru pred Zaraznom, oštro je odgovorila Markotić

Markotić je jučer porekla navode da je njezin otac čekao devet sati na pregled

FOTO: Facebook

Jučer se društvenim mrežama, a ubrzo i medijima, proširila priča Zrinke Ljevar iz Zagreba koja je na Facebooku ispričala svoju priču o tome kako je tekao pregled njezinog oca na Klinici za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Rekla je kako je njezin otac čekao devet sati na pregled u šatoru bez grijalica, kako zaposlenici nisu sve dezinficirali i kako su se ljudi u šatorima smrzavali.

Sinoć je na te njezine navode reagirala Alemka Markotić, koja je u Dnevniku Nove TV rekla kako najveći dio priče nije točan. Rekla je kako pritisak je velik i kako se dugo čeka, ali kako gospodin iz priče nije čekao onoliko dugo koliko njegova kćer tvrdi. Dodala je i kako će bolnica nabaviti dodatne grijalice, a uskoro je stiglo i priopćenje s istim tvrdnjama.

Danas se pak ponovno oglasila kćer muškarca iz spomenute priče, ponovno na Facebooku na kojemu se obratila Alemki Markotić. Poručila je tom prilikom kako želi objasniti tijek događaja iz priče te kako želi demantirati to da je priča netočna kako iz Zarazne tvrde, ali i kako tvrdi Alemka Markotić. U ovom tekstu prenosimo njezinu objavu.

“S vremenom se vjera u stožer potrošila”

“Kad sam sinoć u onoj tuzi pisala objavu na Facebooku nisam ni snovima mogla zamisliti što će se sve dogoditi i koji će sve emocije isplivati van. Hvala dragim ljudima, poznatim i nepoznatim sa svim savjetima i podrškama. Želim ukratko objasniti tijek događaja i demantirati svoju # netočnost # koju je objavila Klinika Dr. Fran Mihaljević i gđa. Alemka Markotić.

Kad je krenula covid 19 pandemija , vjerovala sam stožeru i bila sam uvjerena da rade dobre stvari. Kako je vrijeme odmicalo moja se vjera potrošila. Moj otac je u visokoj temperaturi sedam dana, kašlje i otežano diše. Dr. opće prakse ga nije htjela uputiti u bolnicu dok ne napravi test i to je ok ( držimo se propisa ). 28.11 dobiva negativan test ali dolazi vikend i mi ne možemo nigdje. Čekamo prvi mogući odlazak u Zaraznu tj. Fran Mihaljević… Zašto tamo ?

Bolnica koji sam ja najviše voljela (ako se bolnice mogu voljeti ) iz koje sam bježala sa 6 godina, bolnica koja je nebrojeno puta spasila život mom teško bolesnom ocu ( prošle godine su ga podigli iz mrtvih ). Otišla sam s punim povjerenjem i nadom na hitni prijem računajući da će ga uzeti na obradu. Pripremljena da se tamo čeka i uvijek se čeka jer rade mnoge pretrage i zbilja su bili najbolji”, napisala je na Facebooku.

“Nisu mu čak ni izmjerili temperaturu”

Nastavila je priču opisavši kako njezinom ocu nisu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu mu izvadili krv, pa čak da mu nisu ni izmjerili temperaturu.

“Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili kako gđa. kaže u 22:23 do tad smo ( kopali nos par sati ). U 0:37 zvali su ga na RTG, nakon što je izašao imao je strašnu groznicu. U 1:15 minuta zvala me je doktorica s pitanjima o njegovom zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4 gdje mu mjeri tlak. Vraća ga nazad.

Opet groznica a ne bi Vam poželjela da to vidite kako izgleda.. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. On je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA, ona je pričala s bolesnim, čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja. Molim da mi to netko objasni. Dok ga je doktorica pregledala ja sam kupila kavu na aparatu, a ona me nije vidjela i izgovorila je neke stvari sestrama o mom ocu da mi se krv sledila, a sledila se i njoj kad sam se izvukla iza grma i kad smo se našli oči u oči.

Otišle smo zajedno u box 4 i kad je mom strpljenju došao kraj morala je nešto napraviti pa mu je ponovo uzela bris na koronu. Pitam je da cijelo večer dolazi hitna, pacijenti i sve ih primaju u ta dva boxa. Unutra je krevet, jedna šarena krpa na koju svi sjedaju, cijelu večer sam dežurala, ni jednom nisu ništa obrisali. Jedna Hitna čekala je skoro sat vremena dok su preuzeli pacijenta”, dodala je.

“Poštovana Alemka Markotić…”

Dodaje kako nemaju prava govoriti joj da nije istina ono što je napisala.

“Ja znam da im je teško i da su umorni, ja tražim malo dostojanstva za bolesne ljude, ljude koji na sreću nemaju covid. Ja sam sinoć naletjela na vrlo drsku ekipu, jedna sestra je bila poluhisterična ali ljubazna i od nje smo iskamčili deke. Doktorice su bile neprofesionalne, niti ona koja me zvala niti ona koja ga je zaprimila i pričala njim i to nazvala pregledom. Nismo dobili nikakvo otpusno pismo pa mogu reći da nismo ni bili tamo, poslali su nas doma da se liječimo Lupocetom. Čovjeka koji se preko 30 godina bori s bronhijalnom alergijskom astmom, koji svake godine u 11, 12 mjesecu provede 2 do 3 tjedna u bolnici da dođe k sebi.

Poštovana Alemka Markotić, zasmetalo Vas je samo 9 sati a sve ostale nepravilnosti niste spomenuli. Ako imate kamere vidjeti se može kad smo došli i koliko je trebalo da krenemo s prvom prijavom u sustav. Danas sam već kažnjene jer mi je plava sestra zalupila vrat pred nosom kad sam tražila nalaz i izgovorila ime. Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo i nikome neću dopustiti da ju uništi. U toj bolnici je spašen moj otac, ujak…Šačica sestra i doktorica koje su imale loš dan ne će uništiti dobro. Vas molim da ne govorite da nije istina nešto što sam od očaja noćas pisala po svom profilu, nemate nikakvo pravo na to”, dodaje.

Za kraj kaže kako su već jučer u šatorima bile grijalice

Za kraj svoje objave je poručila kako su već jučer, kada je išla po očeve nalaze, vidjela kako su upaljene grijalice u šatoru u kojemu nikoga nije bilo.

“Hvala Ljudima s velikim LJ koju su mi cijelu noć i današnji dan nudili podršku i lijepe riječi. Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati…Otac i dalje kuri, mi skidamo temperaturu i nadamo se sutra boljem danu. Apropo šatora, danas su bile upaljene sve grijalice u šatoru u kojem nitko nije bio, ja sam čekala nalaz cc 45 do 60 minuta, a sirota doktorica sa rentgena je prosipala sol na stepenice da netko ne padne… U tom periodu nitko nije došao na prijem… I da, zvali su me večeras i drugi nalaz je NEGATIVAN..a to je dobro..zar ne”, zaključila je u novoj objavi.

Kad sam sinoć u onoj tuzi pisala objavu na facebooku nisam ni snovima mogla zamisliti što će se sve dogoditi i koji će…

Posted by Zrinka Ljevar on Wednesday, December 2, 2020

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu