Javio se hrvatski pomorac ozlijeđen u eksploziji u Bejrutu; dobro je nakon operacije od četiri sata

Kuharu iz Slavonije operirane su ruka i noga

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: HRT/SCreenshot

Hrvatski pomorac Branko Perošević ozlijeđen je eksploziji u Bejrutu, a danas se javio videoporukom. Nakon duge operacije, osjeća se dobro. Kuharu iz Slavonije operirane su ruka i noga, a u videu je zahvalio liječnicima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu.

“Sve je korektno i osjećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osjećam bolje”, rekao je pomorac, prenosi HRT.

U vrijeme eksplozije, u Bejrutu je bilo deset hrvatskih pomoraca s broda “City of Rome”. Svi su dobro, kažu iz agencije koja je zadužena za njihov ukrcaj.

‘Pomorci su imalo sreće’

Urednik portala Morski.hr Jurica Gašpar rekao je kako su pomorci imali jako sreće jer su u vrijeme eksplozije bili usidreni tek pola kilometra usidreni od skladišta koje je eksplodiralo.

“Zapravo, imali su jako puno sreće u cijeloj ovoj situaciji jer je cijela ta posada bila u nadgrađu broda što ih je spasilo. Jedini koji je ozlijeđen bio je kuhar kojeg su ozlijedila vrata. Vrata su prsnula doslovno u nekoliko komada i zbog toga su njegove ozlijede sanirane odmah zahvaljujući hladnim glavama naših pomoraca. Oni su zaustavili jedno sanitetsko vozilo koje je odvelo pomoraca u bolnicu”, rekao je Gašpar.

Vraćaju se 21. kolovoza

Ministarstvo vanjskih poslova jučer je javilo da se u Bejrutu u vrijeme eksplozije nalazilo deset hrvatskih pomoraca i da je jedan lakše ozlijeđen. Transportni brod “City of Rome” inače je specijaliziran za prijevoz vozila i u bejrutsku luku uplovio je šest sati prije eksplozije.

Brod koji je uskoro trebao biti prodan, pretrpio je znatna oštećenja i u tijeku je procjena štete. Zbog uvođenja dvodnevnog izvanrednog stanja u Bejrutu, povratak hrvatskih pomoraca planiran za 11. kolovoza, prolongiran je za 21.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program