Je li policija zbilja morala ovako brutalno privesti 54-godišnjaka koji je zbog poplave provalio u ustavu?

Policija tvrdi da je uhićen jer ih je pijan vrijeđao i ometao, ljudi koji su bili s njim tvrde da to nije istina

ZADNJA IZMJENA: srp 28, 2020
Foto: Domagoj Vorberger/Trnje - na posljednjoj liniji obrane

Zagrepčanin Tihomir Blagus, čovjek kojeg je hrvatska javnost proglasila herojem nakon što je u petak, zbog poplava, provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi, sljedeći dan je priveden.

Kako je policija danas objavila, 54-godišnjak nije uhićen zato što je provalio u ustavu kako bi spasio kvart od daljnjih poplava, već zato što je na očevidu “pod utjecajem alkohola… ometao policijske službenike te ih galameći vrijeđao, a u jednom trenutku krenuo je zamahivati rukama…”.

‘Tihomir se nije opirao uhićenju’

Sad je na profilu Facebook grupe Trnje – na posljednjoj liniji obrane objavljena fotografija koja prikazuje dosta brutalno uhićenje, navodno gospodina Blagusa.

EKSKLUZIVNO!Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli šta se u Americi…

Posted by Trnje – na posljednjoj liniji obrane on Tuesday, July 28, 2020

“Ovako izgleda uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi desilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti Tihomir se nije opirao uhićenju. I čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?”, stoji uz fotografiju.

Pokušavao je snimiti policiju?

Osim slike, objavljen je i video koji je navodno snimio Blagus trenutak prije uhićenja. “Policija je dala izvještaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vrijeđao policajce i da je zato priveden. No, objavljujemo snimku kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo. Tihomir je snimao (na javnoj površini) policiju kako radi zapisnik zbog provale, to nije bio ni nekakav krim izvid. U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija i uzima Tihomiru mobitel iz ruke.”

EKSKLUZIVNO!Policija je dala izvještaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vrijeđao policajce i da je zato priveden. No, objavljujemo snimku kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo. Tihomir je snimao (na javnoj površini) policiju kako radi zapisnik zbog provale, to nije bio ni nekakav krim izvid. U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija i uzima Tihomiru mobitel iz ruke.Sherajte!

Posted by Trnje – na posljednjoj liniji obrane on Tuesday, July 28, 2020

Telegram je zamolio policiju da objasni razlog brutalnog privođenja gospodina Blagusa, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program