Život

Jedan divni djedica svojoj unuci za 16. rođendan poklonio je najljepši dar ikad; dnevnike u koje je zapisivao zajedničke trenutke

Djed je vrlo detaljno vodio dnevnike od njezine druge do pete godine

FOTO: novinar

Lauren Blank tinejdžerka je iz Kellera u Teksasu koja je prošli tjedan proslavila svoj 16. rođendan. Tada je od svog djeda dobila jedan od najdirljivijih poklona ikad – dnevnike u koje je, dok je bila mala, svaki dan zapisivao sve što su radili skupa i pričali. Kako je ispričala za BuzzFeed, Lauren je oduvijek imala poseban odnos sa svojim djedom koji je pomagao u njezinu odgoju otkad je bila mala. “Uvijek je bio tu za mene i jedan je od ljudi koji su najviše utjecali na moj život”, ispričala je.

Prošle srijede, djed joj odlučio napokon dati poklon koji je dugo čuvao, a na kojem je radio nekoliko godina. Na dan rođendana, djed je ujutro nazvao njezinu mamu kako bi se konzultirao kada je zgodno dati joj poklon. “Rekao je ‘Želiš li da joj to poklonim sada za njezin 16. rođendan ili da čekamo s tim nakon što mene više ne bude?’, a ona je rekla ‘Daj joj to sada, tako da to može podijeliti s tobom'”, prepričala je Blank razgovor djeda i njezine mame.

Cijela obitelj je počela plakati

Djed je vodio dnevnike od njezine druge do pete godine, a u njima je zapisivao sve trenutke i spektakularne stvari koje su dijelili skupa. “Bilježnice su prepune dnevnih stvari koje smo radili. Često smo išli u zoološki vrt, puštali zmajeve, a u bilježnicama se vidi i da mi je davao mnoge savjete. Čekao je tako dugo da mi preda te zapise jer je htio da razumijem i cijenim momente koje smo imali dok sam bila mala”, priča Lauren.

Lauren kaže da je isprva bila zbunjena kada je vidjela bilježnice, ali dok je počela čitati zapise, oduševila se. Cijela njezina obitelj je plakala. “Ja sam prvo bila u šoku i nisam mogla plakati, a onda sam vidjela da cijela moja obitelj plače. Tada sam shvatila da je to poklon kakvog dobiješ jednom u životu”, ispričala je. Jedna od priča iz dnevnika koju je Lauren podijelila bio je trenutak u kojem djed opisuje kako je plesao kao ‘nekoordinirana debela balerina’ samo da bi je nasmijao.

‘Plesao sam kao nekoordinirana balerina’

“Jedna od tvojih najdražih stvari je bila da ja pritisnem gumb na tvom satu i započnem sa svojim bedastim plesom. Kada ja kažem ‘Lauren, učini to’, ti sjediš na krevetu i kažeš ‘papa’, a ja počnem plesati, padati, zaletavati se u zid, okretati se okolo kao nekoordinirana debela balerina, a ti se smiješ”, zapisao je brižni djed.

Njegova gesta postala je viralni hit na Twitteru, sa više od 144.000 retvitova. Mnoge je djedov poklon dirnuo do suza, a neki su se nostalgično počeli prisjećati vremena kad su bili klinci i trenutaka koje su provodili sa svojim djedovima.

https://twitter.com/cortez_brendaa/status/845004797656870914?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.buzzfeed.com%2Ftanyachen%2Fpapas-story

Nastavite čitati