Jedan gradić u Južnoj Karolini ima najsablasniji problem ikad, neki klaunovi žele namamiti djecu u šumu

Policija nema pojma što da radi s dojavama o mahnitim klaunovima

ZADNJA IZMJENA: ruj 3, 2016
Foto: Screenshot

Stanovnici grada Greenvillea u Južnoj Karolini već danima prijavljuju policiji prilično sablasne stvari koje se događaju blizu njhovih domova. Naime, neke nepoznate osobe oblače se kao klaunovi, pokušavajući namamiti djecu u obližnju šumu, piše BuzzFeed.

“Bilo je dosta pritužbi policiji o tome kako klaun ili osoba obučena u klauna priča s djecom ili ih pokušava odvući u šumu”, piše u pismu koje je poslala tvrtka za nekretnine koja posjeduje apartmane u Fleetwood Manoru u Greenvilleu.

“Djeca tijekom bilo kojeg doba večeri ne bi trebala biti sama, ili noću šetati cestama ili šumskim putevima”, upozorili su iz tvrtke. Drew Pinciar, glasnogovornik šerifovog ureda okruga Greenville, rekao je za BuzzFeed kako je policija dobila nekoliko poziva o klaunovima koji su viđeni u šumama iza apartmana.

Čuli lance i lupanje na vratima kuće

Jedna žena prijavila je slučaj šerifovom uredu koji se dogodio 21. kolovoza i objasnila je kako joj je sin prije dva dana rekao da je u šumi vidio klaunove koji “šapću i proizvode neobične zvukove”. Žena je odlučila sama istražiti ovaj slučaj i promatrala je nekoliko klaunova koji su u šumi “svijetlili zelenim laserima, a zatim su otrčali dublje u šumu”.

Njen najstariji sin rekao je zamjeniku šerifa da je čuo lance i lupanje na vratima kuće. Donna i James Arnold, koji žive u kompleksu Fleetwood Manora sa svojim 10-godišnjim i 13-godišnjim sinom, rekli su za BuzzFeed kako su oni prijavili ovaj slučaj.

Fleetwood Manor
Fleetwood Manor Google Maps

“Naša djeca su rekla ‘Mama, u šumi su klaunovi i pokušavaju nas navući da dođemo tamo’. Neki su imali lance, neki su imali noževe, a neki su držali novac i govorili ‘Dođi ovdje, imamo slatkiše za tebe’. No, djeca nisu otišla za njima”, rekao je James Arnold.

Klaun joj je mahnuo

“To postaje malo apsurdno. Moj sin ih je vidio 10 odjednom. Jednostavno nema smisla da napadaju djecu”, rekla je Donna. “Razmišljala sam o filmu ‘It’ od Stephena Kinga. Bila sam pomalo prestrašena, ali ako se žele zezati sa mnom, onda se zezaju s pogrešnom ženom”, rekla je.

U šerifovom izvješću spominje se neidentificirana ženska osoba iz susjedstva te se navodi kako je ona, dok se vraćala kući oko 2.30 ujutro, vidjela klauna koji je stajao ispod uličnog svjetla nedaleko od kontejnera.

“Izjavila je kako joj je mahnuo da mu je ona mahnula natrag i sigurno došla do svog doma. Nije joj prilazio, ni naudio”, piše u izvješću.

Napuštena kuća u šumi

Zamjenik, koji je slagao izvještaj, napisao je kako nekolicina djece vjeruje da se klaunovi nalaze u kući lociranoj u blizini jezera na kraju šumskog puta. Donna Arnold rekla je kako je kuća napuštena.

Policija je locirala kuću i otkrila kako je ona napuštena te da ne postoje dokazi da bilo tko obitava u njoj, piše CBS News. Ryan Flood, glavni zamjenik šerifa, rekao je kako policija nije mogla pronaći dokaze poput odjeće ili otisaka stopala koji bi ih uputili na određene tragove koji bi im pomogli u daljnjoj istrazi.

Šef policije moli da ih netko proba snimiti

U srijedu jedna je žena rekla kako je tijekom pranja rublja vidjela kako je vani stajao klaun te opisala kako nosi bijelu kapu za plivanje na kojoj se nalazila crvena kosa, a lice je imao obojano u bijelo te je imao iscrtanu crnu liniju koja je počinjala između njegovih obrva i završavala na njegovoj gornjoj usnici.

https://www.youtube.com/watch?v=X9abt97QYRY

Rekla je kako je klaun nosio sivu majicu dugih rukava, bijele rukavice i široke hlače, ali joj nije prilazio. Klaunovi izazivaju strah u Greenvilleu, ali još uvijek nije poznato radi li se o jednoj ili dvije osobe ili grupi koja to radi iz čiste zabave.

Šef policijske postaje Greenvillea, Ken Miller, poručio je jučer stanovnicima da nazovu 911 u slučaju da primijete nešto sumnjivo ili vide osobu koja je obučena u klauna te da pokušaju zabilježiti fotografiju ili snimiti video misterioznih klaunova.

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program