Jedna majka odlučila je biti surogat svojoj kćeri, presretna je što je rodila dvije unučice

Tracey je uz pomoć smrznutih embrija rodila svojoj kćeri dvije kćerkice

ZADNJA IZMJENA: sij 9, 2016
Foto: Bridget Coila/Flickr

Tracey Thompson, 58-godišnjakinja je iz Teksasa koja je ovog tjedna rodila svoje dvije unučice. Naime, nakon što je njezina 28-godišnja kći Kelley McKissack imala nekoliko spontanih pobačaja, više nije bila u mogućnosti roditi. Stoga je njezina majka Tracy odlučila da će joj biti surogat iako je prošla kroz menopauzu još prije nekoliko godina.

Kako su Kelley i njezin suprug tijekom tretmana umjetne oplodnje imali još četiri zamrznuta embrija, liječnici su ih implantirali u Tracy. “Tracy je još prije sedam godina ušla u menopauzu, ali je u zdravstvenom smislu bila zaista zdrava. Njezino tijelo pripremili smo na trudnoću prije implantancije embrija”, otkrili su iz medicinskog centra u Planu kako je došlo do uspješnog surogastva.

Trudnoća u pedesetima

Sama Tracy, koja je presretna što je kćeri rodila djecu, ali i sebi dvije unuke, našalila se kako je prošlo puno godina otkad je rađala vlastitu djecu i nikad nije mislila da će prolaziti još jednu trudnoću u pedesetim godinama života.

“Drugo tromjesečje mi je bilo sjajno! Prvo i treće su mi bili malo teži. Ali ne žalim se, moja kći i njezin suprug prošli su puno teških situacija kako bi dobili djecu, nisam je htjela razočarati, užasno sam na sve pazila tijekom trudnoće”, komentirala je ponosna baka.

Tamara Matković
Novinarka
979 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program