Jedna mlada Pakistanka ispričala je koliko rigorozna može biti njena zemlja

Uhvate li ženu u izvanbračnom seksu, kazne su drakonske

ZADNJA IZMJENA: sij. 7, 2017
Foto: YouTube

Zahra Haider 20-godišnjakinja je iz Pakistana koja je Viceu ispričala kako izgleda seksualni život mladih žena u toj muslimanskoj zemlji.


Pakistan je islamska zemlja s najvećim brojem stanovnika koji gledaju porniće. Ta izjava predstavlja jedan osobit aspekt pakistanske kulture: napaljeni smo i očajno nam treba seks, ali ne dao Bog da po tom pitanju nešto i poduzmemo.

Seks se naime, u Pakistanu smatra tabu temom. Doduše, muškarce se zbog seksa u našem patrijarhalnom društvo ne osuđuje, ali uhvate li ženu iz srednjeg ili nižeg sloja da se seksa prije braka, budite sigurni da će stvari postatati ozbiljne.

Izvanbračni seks kažnjava se kamenovanjem

Žene iz nižeg sloja mogle bi, tako, postati žrtvama različitih oblika kažnjavanja. Kažnjavanje žena koje prakticiraju predbračni seks počelo je s bivšim diktatorom Ziom ul Haqijem ili islamizacijom koje uključuje Zinu (kamenovanje do smrti) i Hudoodom (kazna uključuje bičevanje i amputaciju). Njegova vlada donijela je zakone zbog kojih žrtve silovanja budu osuđivane na zatvorske kazne.

Te drakonske mjere u većini društva polako izumiru, ali su još uvijek aktualne u krugovima radikalnih fundamentalista, imama i policije. Šerijat se može kriviti za mnoge diskriminacijske politike u muslimanskim zemljama kao što je nedostatna potpora pravu na slobodu govora, ženska prava i, na kraju krajeva, ljudskih prava.

Seksala sam se po autima i hotelskim sobama

Iako sam se prije nego što sam 2012. otišla na studij u Kanadu seksala s barem 10-ak ljudi, nisam o tome otvoreno pričala. Kad se prisjetim tog vremena shvatim koliko sam tada još potiskivala svoju seksualnost. Zbog svih restrikcija koje su ograničavale te najnapaljenije godine u životu prisiljeni smo postati kreativni kasnije.

Do orgazma se moglo doći na jedan od sljedećih načina: seks u autu usred ničega, ušuljavanje u kuću mog dečka u gluho doba noći. Jasno, cijelo sam vrijeme morala biti pažljiva da moj samohrani otac ne sazna što radim jer bi pošizio u suprotnom.

Hotelske sobe bile su mi pri tome od velike pomoći. Islamabad, grad u kojem sam odrasla, ima dva hotela u kojima noćenje košta između 150 i 200 dolara. To je za tinejdžera nezamisliv novac. No, čak i ako uspijete nekako platiti sobu, dečko će morati prvi u sobu, a vi ćete pričekati 15-ak minuta i tek se onda pridružiti svom partneru.

Prošla sam kroz pakao

A uhvate li vas, čeka vas gadna kazna. Moj djed je, recimo, tetinog muža istukao gotovo na mrtvo ime kako bi zaštitio njezinu čast. A kad su moji rodijelji saznali za moju prvu indiskreciju, održali su mi melodramatično lekciju o tome kako si uništavam budućnost i zabranili mi da se ikad više vidim s dečkom (nakon što su o tome obavijestili njegove roditelje i moju školu).

Istraživanje seksualnosti kroz odjeću bilo mi je također nezamislivo jer sam morala nositi široke majce koje su trebale sakriti oblik mojih grudi. Kad sam se malo prije svog 19. rođendana preselila u Kanadu zadržala sam taj isti način oblačenja. Brzo sam shvatila da se većina Pakistanaca koji su došli ovamo nije nimalo promijenila – svi su i dalje puni predrasuda.

Jednom sam završila u krevetu jednog Pakistanca koji je imao cimera koji je isto bio Pakistanac. Bilo mi je užasno nelagodno jer sam znala da me osuđuje. Ipak sam se nekako uspjela okružiti širokim spektrom različitih ljudi, kultura, vrijednosti i načina razmišljanja. Uz njihovu sam pomoć ubrzo shvatila da ne postoji nikakav razlog da se sramim onoga što jesam ili što želim.

Pakistanci izbjegavaju oralni seks

Nikad nisam bila neka osobita vjernica i volim misliti da nemam predrasude. No, susret s Torontom i sex shopovima bio mi je definitivno seksualni kulturni šok. Doživjeti seks tako javno bilo mi je malo previše. Osim toga primjetila sam i da se žene tamnije boje kože ovdje smatraju egzotičnima što mi se također nije svidjelo jer nisam životinja u zoološkom vrtu.

Kao što sam rekla, o seksu tad baš i nisam imala pojma. Nisam znala čak niti kako masturbirati, a svi muškarci s kojima sam dotad bila (svi su bili Pakistanci) nisu baš bili oduševljeni time da me oralno zadovolje. Nakon što sam se počela seksati sa strancima kojima to nije bio problem shvatila sam koliko u tome mogu uživati.

U Kanadi sam se potpuno oslobodila

Kako mi je seksualnost postajala sve manje strana otvorila sam profil na Tinderu i našla se s par likova. S nekima je bilo genijalno, a drugi su mislili da sam malo previše dosadna za njihov ukus. Sve što sam nekad htjela postati danas jesam – samouvjerena žena koja uživa u svojoj seksualnosti i ne mari za to što će ljudi o tome misliti.

Preseljenje u Kanadu bilo mi je u tome od velike pomoći, a drago mi je i što više ne moram plaćati 200 dolara za neki seks na brzinu kao što mi je i neviđeno lakše uživati u seksu znajući da se ne moram skrivati od nekoga.