Život

Jedna srednja škola napravila je ostavu u kojoj siromašni učenici diskretno mogu uzeti što im treba

Ravnateljica škole na ideju za ostavu došla je jer je postala svjesna potrebe učenika

FOTO: Screenshot

U srednjoj školi Washington u Sjevernoj Karolini za siromašne učenike napravljena je ostava opskrbljena svim osnovnim potrepštinama poput hrane, školskih stvari, higijenskih proizvoda i odjeće.

Kako bi se eliminirala svaka stigma ili osuda, učenici mogu diskretno pristupiti školskom administratoru i u potpunoj privatnosti s polica uzeti ono što im treba jer su sve stvari namijenjene tinejdžerima.

S obzirom da je pristup ostavi anoniman, ne postoje obavijesti i reklame koje bi ju promovirale, ali se vijest o njoj širi usmenim putem. Ravnateljica Misty Walker izjavila je za Huffington Post kako je na ideju došla nakon što je postala svjesna potrebe učenika. Podsjetila se kako su joj učenici osobno prilazili i tražili je stvari poput četkice i paste za zube.

Prvotno je bila namijenjena za higijenske potrepštine

Ostava je prvo bila namijenjena samo za higijenske potrepštine koje je škola dobivala u suradnji sa Brighte Futres organizacijom koja pomaže školama i društvenoj zajednici. Potaknuti uspjehom tog projekta, lokalni donatori pomogli su proširiti inventar i donirali bitne stvari poput odjeće, školskih potrepština i hrane.

Ostava je učenicima dostupna više od mjesec i pol dana, a Walker procjenjuje da je oko 15 posto učenika dosada iskoristilo ostavu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu