Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Još jedan požar na području Gline, drvena kuća izgorjela do temelja

Na sreću, vlasnik nije bio u kući

FOTO: Screenshot Facebook Ivan Janković

Danas je ponovno izbio požar na području potresom razorene Gline. Do temelja je izgorjela drvena kuća gospodina Zvonka Zagorca, u Desnom Degoju pokraj Gline.

Na sreću, u trenutku požara nitko nije bio u kući, objavio je na Facebooku gradonačelnik Gline Ivan Janković. “Uputili smo zahtjev Nacionalnom stožeru za kontejner kako bi gospodin Zvonko privremeno imao gdje boraviti”, napisao je još.

Drugi požar ovaj tjedan

Podsjetimo, u srijedu navečer u selu Roviška kod Gline izgorio je kontejner gospodina Mirka Divjaknije, koji je tako izgubio sve što je spasio nakon potresa na Baniji prije 13 mjeseci. U međuvremenu je gospodin Mirko dobio novi kontejner.

“Mogu vam reći da me jako iznenadila brzina kojom sam dobio novi kontejner. Da ide sve ovako brzo kao što je išlo ovo, ne bi bilo ovakvih ruševina kakve danas imamo. Zahvaljujem se vama, društvenim mrežama, našoj dogradonačelnici, svima koji su ovo organizirali. Dali su mi novi život, u nadi da će se i ova ruševina iza vaših leđa sanirati”, rekao je tada gospodin Mirko za N1.