Još jedan slabiji potres u Zagrebu, drugi danas

Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), potres je bio 1,8 po Richteru

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2020
Foto: EMSC/Twitter

Zagreb je maloprije, oko 16 i 30 sati zatresao još jedan blagi potres. Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), potres je bio jačine 1,8 po Richteru, a epicentar je bio oko 12 kilometara sjeverozapadno od Zagreba.

Iz Hrvatske seizmološke službe za sada još nisu objavili detaljnije podatke. Ovo je drugi potres danas i četvrti u posljednja dva dana.

Stanovnici sjeveroistočnog djela Zagreba javljaju da se potres prilično osjetio. “Zatreslo se osjetno”, piše stanovnik Lašćine na EMSC-u, dok drug iz Maksimira tvrdi da mu je “cijela kuća zavibrirala”.

Raniji potresi

Jutros je Zagreb zatresao potres od 1,5 po Richteru, a epicentar je bio desetak kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od dva kilometra. Dva slabija potresa zabilježena su i jučer, jedan u 2:37 ujutro od 2,2 stupnja po Richteru, te drugi u utorak u 8:10 sat od 1,3 stupnja po Richteru.

U razgovor za portal HRT-a, seizmolog Krešimir Kuk rekao je da je današnji slabi potres nastavak seizmičke aktivnosti tla. Kaže kako je ta aktivnost posljednjih dana učestalija, no da ga ta aktivnost ne zabrinjava. Ponovno je istaknuo kako ne postoje znanstveni dokazi koji bi mogli predvidjeti buduće potrese.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program