Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Još jedna država u SAD-u dobiva registar zlostavljača životinja i to je prilično ogromna stvar

Trgovine, uzgajivači i skloništa u Tennesseeju provjeravat će registar prije prodaje

© Copyright: Justin Beckley Photography | www.justinbeckleyphotography.com | Pet | Dog | Cat Photographer in Barnstaple, North Devon UK
FOTO: © Copyright: Justin Beckley Pho

Tennessee će uskoro imati prvi državni registar osoba koje su zlostavljale životinje i vjeruje se da će se na taj način najbolje spriječiti da životinje završe u zlostavljačkim domovima. Tennessee će za manje od dva mjeseca imati taj registar, on će biti javan i sadržavat će imena i prezimena osoba osuđenih za zlostavljanje životinja u državi.

“Ovim zakonom željeli smo se vrlo jasno izraziti protiv okrutnosti nad životinjama, ali smo odlučili poduzeti i konkretne mjere kako bi se spriječilo zlostavljanje i odvratilo sve one koji su više puta sudjelovati u mučenju i ubijanju životinja”, poručio je državni senator Jeff Yarbro za The Huffington Post. Tim registrom trgovine životinjama, uzgajivači i skloništa provjeravat će registar i neće smjeti prodavati ili davati životinje osobama koje su u njemu.

Amber Mullins, glasnogovornica Humane Society of Tennessee Valley, rekla je da će ovaj registar zaustaviti buduća zlostavljanja životinja. Nekoliko drugih država također razmišlja o usvajanju registra a okrug Suffolk 2012. pokrenuo je prvi registar zlostavljača životinja u Sjedinjenim Državama kojim su identiteti osuđenih zlostavljača životinja javni.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više