Život

Kakav dan za HGSS! Na Biokovu nabasali na iscrpljenu curicu, traže turista, spašavaju troje planinara

Pronađenu curicu pripadnici HGSS-a morali su nositi na silasku s planine

FOTO: Telegram ilustracija

Pripadnici makarskog HGSS-a i dalje tragaju za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu, a u nedjelju su, na stazi prema Sv. Iliji, naišli na dvije strane državljanke – majku i osmogodišnju kći – kojima su pomogli sići s planine.

Majka i kći bile su bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene, stoji u facebook objavi makarskog HGSS-a. Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, članovi HGSS-a su je većim dijelom nosili na silasku s planine.

Zalutale pronalaze gotovo svakodnevno

Osim djevojčice i njene majke, pripadnici makarskog HGSS-a također su krenuli spašavati troje planinara oko Živogošća, od kojih je jedan dehidriran. Iz makarskog HGSS-a izvijestili su da se takve situacije događaju gotovo svakodnevno, unatoč svim upozorenjima i apelima.

U tijeku nastavka potrage za nedavno nestalim strancem na Biokovu, naši su spašavatelji na stazi prema Svetom Iliji…

Posted by HGSS Stanica Makarska on Sunday, August 16, 2020

“Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo dio oko vrha Sv. Ilija”, upozorili su i ponovno apelirali da se ozbiljno shvate upozorenja i da se svi planinari unaprijed informiraju, ponesu dovoljno tekućine i adekvatnu opremu te da isplaniraju put na Biokovo.

Opsežna potraga za poljskim državljaninom

HGSS i dalje na Biokovu traga za 40-godišnjim poljskim državljaninom Lukaszom Dariuszom, za kojim je potraga počela 31. srpnja.

Muškarac je nestao na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije, a u proteklih više od dva tjedna za njim je tragalo više od 300 pripadnika HGSS-a.

U današnjoj potrazi sudjelovalo je 16 pripadnika makarskog HGSS-a i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dežurnim letačima spašavateljima.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu