Kakav prizor iz Poljske! Navijači su za 100. rođendan svog kluba zapalili baklje, izgleda kao da grad gori

Nogometnom klubu Jagiellonia Bialystok trenutno ne ide baš najbolje, ali navijači ih i dalje bezuvjetno podržavaju

ZADNJA IZMJENA: sij 16, 2020
Foto: YouTube/ UJB OFFICIAL

Nogometni klub Jagiellonia Bialystok iz Poljske ovih je dana proslavio svoj 100. rođendan, a navijači su 13. siječnja u centru grada Bjalistoka priredili spektakl s bakljama. Rasporedili su se po ulicama i počeli paliti baklje, a cijela stvar je snimljena iz zraka. U jednom trenutku grad je izgledao kao da doslovno gori.

Posebno je simpatično vidjeti predanost navijača klubu iako je trenutno tek deveti na ljestvici tamošnje domaće lige, a u kvalifikacijama za Europa ligu zadnji puta su bili 2011. godine. Osim toga, Jagiellonia Bialystok je 2009. gotovo izbačena u drugu ligu zbog korupcijskog skandala, ali su ih ipak poštedjeli. Za kaznu su im oduzeli deset bodova u sljedećoj sezoni, piše Sportlife.

Nesuđeni hajdukovac igra za njih

Trenutno kaskaju devet bodova za vodećim poljskim klubom, Legijom iz Varšave. Inače, u Jagielloniji igra i Ivan Runje, nekadašnji član Hajdukovih mlađih uzrasta, ali nikada član prve postave Hajduka. Po Transfermarktu vrijednost mu je milijun i pol eura.

Inače, najuspješnije sezone ovog poljskog kluba bile su 2016./17. i 2017./18. kada su bili drugi u domaćem prvenstvu. Prvi puta su im za prvo mjesto nedostajala dva, a drugi puta tri boda. U Ekstraklasi, kako se zove poljska liga, trenutno je zimska pauza, a utakmice ponovo počinju početkom veljače.

Željka Orešković
Telegram autor
1149 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program