Život

Kako se dogodi da ministar zdravstva tvrdi da nema skoka, a ispada da imamo 6. najveći broj od početka epidemije?

U posljednja 24 sata imamo 81 novi slučaj

06.05.2020., Zagreb - Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beros. Photo: Josip Regovic/POOL/PIXSELL
FOTO: Josip Regovic/POOL/PIXSELL

Nacionalni stožer maloprije je objavio podatke o broju novozaraženih u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata imamo 81 novi slučaj, što je 27 više nego jučer kad smo ih imali 54 i šesti najveći broj od početka epidemije u Hrvatskoj. Osim povećanja broja novozaraženih, ovdje se problematičnom čini i reakcija ministra zdravstva od jutros za koju nije sigurno pokazuje li nespremnost na situaciju ili pokušaj ublažavanja iste.

Ministar Beroš je, naime, jutros posve neopterećeno izjavio kako neće biti nekog posebnog rasta u broju slučajeva u odnosu na jučer te da epidemiološku situaciju u Hrvatskoj još uvijek možemo smatrati – dobrom.

‘Situacija je dobra’

Beroš je situaciju s koronom komentirao tijekom posjeta županijskom Domu zdravlja. Tamo je predvidio kako će porast novozaraženih biti na jučerašnjoj razini, s eventualno jednim do dva slučajeva više.

“Porast je tijekom jutra bio na nivou jučerašnjih. Ako bude sve po planu neće biti više slučajeva nego što ih je bilo jučer ukupno, eventualno za jedan ili dva pacijenta. Jutros nekakvog većeg pika nije bilo, nema naznaka u ovom trenutku eksponencijalnog rasta krivulje novooboljelih”, rekao je ministar Beroš, u trenutku dok su već polako izlazili alarmantni podaci iz lokalnih Stožera.

Beroš je, da stvar bude bolja, dodao samouvjereno i kako situaciju možemo smatrati dobrom te da nema mjesta panici ili žurbi. “Reagirat ćemo i nastojati biti korak prije ove ugroze”, rekao je ministar, a prenosi HRT.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu