Život

Kakva akcija HGSS-ovaca kod Zagvozda! Nestala trogodišnja curica, pronašli je dva kilometra od kuće

Curica je odlutala, tražili su je roditelji, policajci, vatrogasci i HGSS

18.03.2020., Kaptol -  U jezeru kod Kaptola utopioo se djecak (14), ronioci i HGSS tragaju za tijelom. 
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Djevojčica stara tri godine iz Krstatica kod Zagvozda danas je oko podneva podigla na noge djelatnike makarske ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja, imotske policajce te vatrogasce. Svi su uz potporu pasa tragača i dronova krenuli u akciju potrage nakon što je majka djevojčice dojavila da je dijete nestalo.

Naime, majka je oko 10 sati i 30 minuta primijetila da djevojčice nema te je krenula u potragu za njom uz pomoć obitelji i prijatelja. Oko sat i pol su je bezuspješno tražili da bi se na kraju ipak odlučili obratiti za pomoć policiji. Potom je preko Centra 112 upozoren i HGSS Makarska čiji su djelatnici odmah pokrenuli hitnu organizaciju potrage i spašavanja, uključujući i upućivanje zahtijeva Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu za podizanje helikoptera.

Taman se spremali podići helikopter kad je pronađena

Sva sredstva koja su bila na raspolaganju HGSS-u bila su angažirana u rekordnom roku, opisali su iz stanice Makarska. Njihov pripadnik Antonio Tolić kazao nam je da su se žurili budući da je u pitanju bilo dijete, ali i velike vrućine kojima je bilo izloženo. Minute su ih dijelile od odobrenja HRZ-a da uz dronove i ljude uključe i helikopter kada im je dojavljeno da je djevojčica pronađena.

“Bilo je dosta dramatično, jer je u pitanju dijete. No, brzo smo je uspjeli pronaći. Policajci iz Imotskog uz pomoć susjeda su je našli na jednom makadamskom putu, oko dva kilometra udaljenom od obiteljske kuće od koje je odšetala”, ispričao nam je Tolić, dodajući da je dijete dobro. Cijela akcija traganja završila je u 12 sati i 46 minuta.

Nastavite čitati