Kirurg koji je operirao Kiću Slabinca: ‘Na respiratoru je i sediran, ali nije u komi’

Čuveni pjevač ima komplikacije nakon operacije srca

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

RTL je večeras, razgovarajući u prilogu s bliskim prijateljima Krunoslava Kiće Slabinca, objavio kako je slavni pjevač u induciranoj komi te se bori za život.

No, kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović, koji je ga je operirao, pojašnjava kako pjevaču život nije ugrožen. “Zbog komplikacija je sediran i na respiratoru, no nije u induciranoj komi”, kazao je. U istupu za 24sata, prof. Gašparović pojašnjava kako je Kićo Slabinac operiran prije dva i pol tjedna te da su mu ugrađene tri srčane premosnice. Kirurg je razgovarao i s novinarima Večernjeg lista kojima je kazao kako je problem što je pjevač “nažalost patološki pretio”.

“A ljudi koji su pretili imaju sedam puta češće smetnje u cijeljenju prsnog koša”, dodao je.

Problemi s prsnom kosti

Srce je sada, kaže liječnik, u redu, no nakon operacije se pojavio problem s cijeljenjem prsne kosti. Kao posljedica zacjeljenja javili su se respiratorni problemi, a kada je pjevač kašljao popucale su žice s kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće.

“Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, već je sediran lijekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da se nakon toga i prsna kost oporavi”, pojasnio je prof. dr. Gašparović.

Na kraju je još dodao kako je pjevač, “budan, ali pod lijekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog liječenja”.

Izjave njegovih prijatelja

“Svi smo očekivali da će izaći za nekoliko dana i da će biti sve dobro, a onda sam od Ivana, njegovog sina, doznao da situacija se ne odvija onako kako bi trebala. Danas sam doznao da je na respiratoru. Sad zašto, što, ja to ne znam. Ja mu šaljem svaki dan poruke, ali vidim da on to ne otvara”, rekao je njegov menadžer i dugogodišnji prijatelj Duško Lokin za RTL.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program