Klub iz Rijeke ne misli poštivati mjere protiv korone. ‘Dođite, otvaramo u 23.00’

Javno pismo vlasnika kluba u centru Rijeke

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020

Nakon što je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio odluku o skraćenju radnog vremena noćnih klubova i barova do ponoći, brojni su se ugostitelji pobunili, a neki s Kvarnera i iz Istre zatražili su i da ih se “ne kažnjava sve zbog onih iz čijih prostora se zaraza širi”.

Vlasnik jednog noćnog kluba u centru Rijeke poslao je pismo Novom listu, objašnjavajući kako će se skupina njegovih kolega oglušiti na zabranu rada nakon ponoći. Odluku Stožera nazvao je “protuustavnom, diskriminatornom i besmislenom, osobito zbog pozitivne situacije s koronom na području Primorsko-goranske županije”.

Pismo prenosimo bez intervencija:

“Štovani, ovim putem vam se obraćamo kako bi vas obavijestili da smo u dogovoru s kolegama vlasnicima riječkih ugostiteljskih objekata, njihovim zaposlenicima te riječkim DJ-evima i glazbenicima, odlučili pokrenuti inicijativu kojom bi se ukinula protuustavna odluka Stožera o zabrani rada noćnih klubova te održavanja evenata/partya u zatvorenim prostorima.

Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ-u i Istri koje je dobro, stabilno, nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju mjere i upute o prevenciji širenja zaraze.

U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel predsjednika Liste za Rijeku koji traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim dvijema županijama.

Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoć zabrani. Stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize. Klub Indigo svoja vrata otvara od 23:00h, svi ste pozvani”, napisao je Zoran Komljenović, vlasnik.

Zdravka Grund
Telegram autor
1736 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program