Kod marine u Zadru otvoren je simpatičan bistro, možda ćete htjeti navratiti

Lokal se zove Antinov, a mi smo provjerili o čemu se radi

Na Obali kneza Domagoja 3, na zadarskoj Puntamiki, nedavno je otvoren Antinov, simpatičan bistro koji se predstavlja kao street food & bar. Otvorili su ga 33-godišnja Petra Mičić Garibović i njezin suprug Alija Garibović. Inače, u istom je prostoru Petrina obitelj svojedobno imala kafić.

Ovu zimu krenuli su s preuređenjem, a prvi korak bio je kad se Petra, priča nam, zaljubila u pločice koje su naručili iz Italije. “To je bilo prvo što smo kupili pa smo kasnije, zapravo, sve kupovali i uređivali prema njima. Stvarno su mi se jako dopale”, smije se.

Antinov je otvoren 31. svibnja Fabio Šimićev

Fora priča iza imena lokala

Prostor su uredili u bojama mora. “Kako se nalazimo odmah kraj marine, htjeli smo prenijeti te boje i u lokal. Željeli smo da sve izgleda što svježije, svjetlije, što više morski”, kaže. Osim 50-ak kvadrata unutarnjeg prostora koji se nalazi u prizemlju, na katu imaju i terasu iste kvadrature.

Priča iza imena lokala je simpatična. “Prije je tu kod nas na Puntamiki bilo jako puno obitelji s prezimenom Mičić iako većina uopće nije bila u rodu. Zato se svakog pitalo iz koje je race, odnosno, loze na što bismo mi odgovarali da smo Antinovi. Tako smo se razlikovali. Naime, moj praprapradjed Ante bio je prvi iz naše loze koji se s otoka Ugljana doselio na Puntamiku pa smo tako svi zapravo njegovi – Antinovi”, objašnjava.

Rade svakog dana od 8 ujutro do ponoći Fabio Šimićev
Antinov ima oko 50 kvadrata, a na katu je terasa jednake veličine Fabio Šimićev

Imaju sendviče, salate, riblja i mesna jela

Pripremaju male zalogaje, među njima i razne bruskete; sa svježom rajčicom, mozzarellom, bosiljkom, češnjakom i maslinovim uljem koštaju 32 kune. Imaju razne sendviče od 35 kuna, koliko je tost sendvič s purećom šunkom i pomfritom, do 55 kuna koliko košta onaj s komadićima ramsteka, gljivama, prženim lukom, salatom, prilozima i pomfritom.

Antinov Antinov/Facebook
Antinov Antinov/Facebook

Od ribljih stvari, imaju, recimo, morsku platu za dvoje sa slanim inćunima, mariniranim inćunima, paštetom od tune i maslinama za 92 kune. Imaju i razne salate, tjestenine i jela s mesom te pizze od 45 do 65 koliko je njihova pizza Antinov s mozzarellom, pancetom, tartufatom, sušenim rajčicama, maslinama, svježim bosiljkom i maslinovim uljem. Od deserata imaju panna cottu za 30 i razne torte koje mijenjaju svakog dana za 25 kuna.