Koka koju je moslavački nogometaš divljački napucao nogom ipak je živa. Sirota se tri dana skrivala

Mislio je da ju je ubio, ali koka se samo onesvijestila zbog udarca

ZADNJA IZMJENA: stu 7, 2019
Foto: Prijatelji životinja

Koka iz Popovače, koju je nogometaš Ivan Gazdek (23) napucao nogom u nedjelju na utakmici NK Jelengrada i Jasenovca u 2. ligi Sisačko-moslavačke županije, ipak je živa. Gotovo svi bili su uvjereni da nije preživjela takav udarac i bacanje preko ograde.

Vlasnik koke, Zlatko Antunović iz Gornje Jelenske kraj Popovače, potvrdio je da je kokoš živa. Naime, našao ju je u srijedu poslijepodne kako se skriva kraj bačve pune kukuruza. Sirota se od straha sakrila u mraku, ali vrlo brzo je vraćena u kokošinjac, piše 24sata.

Vlasnik se ne ljuti

Kako je rekao za RTL, Zlatko ne osuđuje nogometaša koji je postupio prilično nepromišljeno i tvrdi da se koka samo onesvijestila kada ju je on šutnuo, ali da je pobjegla iz grmlja čim je došla k sebi. Ipak, nije prošla potpuno neokrznuto, ostala je bez repa kojeg je nogometaš iščupao kada ju je bacio preko ograde.

“Želim svima poručiti da ne budu nasilni prema životinjama kao što sam ja bio. Možda će nekome ovo izgledati licemjerno, ali mi je doista žao i teško zbog nekontroliranog ispada jer doista nisam osoba koja maltretira i zlostavlja životinje”, rekao je za 24 sata nogometaš koji je koku šutnuo s igrališta.

Dodao je i kako njegova obitelj ima puno životinja, kokoši, dva psa, mačke, i da prema njima nikada nije pokazao nikakvu agresivnost. Tvrdi da su u nedjelju kokoši neprestano ulazile na teren, a on je mahao nogom da ih rastjera. No, jedna kokoš zaglavila se u ogradi, a on ju je, kaže, slučajno dohvatio nogom. Naglašava kako dosad nikada nije kažnjavan.

Kazneno će ga prijaviti

Iako Gazdek tvrdi kako je sve bilo slučajno i da nije imao namjeru ozlijediti koku, svjestan je da će ga klub vjerojatno kazniti. Rekao je i da je spreman volontirati u nekoj udruzi za zaštitu životinja kako bi se iskupio.

Prijatelji životinja jučer su najavili kako će nogometaša kazneno prijaviti zbog zlostavljanja životinje. “Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji”, stoji u priopćenju udruge.

Inače, dok je još mislio da je ubio koku, Gazdek je vlasnicima donio jednu svoju i ispričao se. No, vlasnik Zlatko kaže da se ne ljuti na nogometaša i da je golem dio odgovornosti i na njemu samom te na NK Jelenju. “Kad kose, onda nekad strgaju žicu i tako kokoši ulaze u teren. Znam da to nije u redu jer i mi snosimo dio krivice. Koke su naučile biti vani i često iz ograđenog prostora u kojem ih držim pobjegnu i pravac teren”, rekao je vlasnik za 24sata.

Željka Orešković
Telegram autor
1119 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program