Život

Koliko je ovo slatko? Maleni Britanac pisao je premijeru, zabrinut je hoće li Djed Božićnjak uopće moći donositi darove

Premijer mu je odgovorio, dao savjet liječnika i otkrio da je na Sjevernom polu djedica već spreman

Britain's Prime Minister Boris Johnson wearing a face mask participates in a service to commemorate the centenary of the burial of the Unknown warrior at Westminster Abbey on Armistice day in London on November 11, 2020. (Photo by Jeremy Selwyn / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Pandemija koronavirusa ni ove godine neće spriječiti Djeda Božićnjaka u isporuci darova, napisao je u pismu objavljenom u srijedu britanski premijer Boris Johnson, pozivajući se na medicinske stručnjake koji su rekli da ne postoji zdravstveni rizik za djecu ako se pridržavaju pravila.

Johnson je odgovorio osmogodišnjem Montiju koji mu je pisao postavivši pitanje hoće li Djed Božićnjak ove godine moći dostaviti darove. Monti je u rukom pisanoj poruci britansku vladu upitao je li razmotrila problem ovogodišnjeg dolaska Djeda Božićnjaka: “Shvaćam da ste vrlo zauzeti, ali možete li o tome porazgovarati sa znanstvenicima.”

‘Nazvao sam Sjeverni pol…’

Johnson je Montijevo pismo objavio na Twitteru uz kopiju svojeg odgovora. “Nazvao sam Sjeverni pol i mogu ti reći da je Djed Božićnjak spreman i nestrpljivo očekuje polazak, kao i Rudolph i svi ostali sobovi. Glavni liječnik zamolio me da ti prenesem sljedeće: Pod uvjetom da se Djed Božićnjak ponaša na svoj uobičajeno odgovoran način te da posao obavi brzo i sigurno, nema opasnosti ni za tvoje ni za njegovo zdravlje.”

Johnson je napisao i da je već dobio puno pisama o ovoj važnoj temi te je podržao Montijev prijedlog da se pokraj kolačića koji će dočekati Djeda Božićnjaka postavi i bočica s dezinficijensom.

U sličnoj situaciji i novozelandska premijerka

Ranije ove godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern reagirala je na sličan način, nastojeći uvjeriti svoje mlade sugrađane da će i Uskršnji zeko i Zubić vila doći i ove godine jer je riječ o iznimno važnim radnicima koji će svoj posao moći obavljati i nakon završetka pandemije.

Nastavite čitati